Foci

Mezey: a franciák nem az igazi arcukat mutatták

mezey györgy (mezey györgy, )
mezey györgy (mezey györgy, )

Dr. Mezey György szerint a francia válogatott nem tudta feldolgozni, hogy szinte biztos továbbjutóként léptek pályára a lelkes svédek ellen.

Dr. Mezey György az UEFA technikai csapatának megbízásából figyelte a kijevi Svédország–Franciaország mérkőzést, amely 2-0-s skandináv sikerrel zárult.

“A franciák nem tudták feldolgozni lélekben azt a helyzetet, hogy már az első perctől kezdve nagyon valószínű volt, hogy még egy kis különbségű vereséggel is továbbjutnak. Amikor pedig a nagy kivetítőre kiírták, hogy az angolok vezetnek az ukránok ellen Donyeckben, még tisztább lett a kép. Azt láttam, Laurent Blanc, akit nagyon tehetséges edzőnek tartok, egyszerűen nem értette a helyzetet, hiszen jó játékosai vannak, jó szerkezetet választott, mégsem ment nekik. Meggyőződésem, hogy az előbb említett okok miatt” – mondta a magyar szakember.

A 70 éves edző szerint az általa szintén megtekintendő spanyolok elleni negyeddöntőben a franciák más arcukat mutatják majd, kiegészülve Yohann Cabaye-jal és Jeremy Ménezzel.

Mezey párhuzamot vont a franciák zárómeccse és a spanyolok, illetve a németek utolsó csoportmérkőzése között, bár az lényeges különbség, hogy a címvédő spanyolok és a szintén az Eb-esélyesek közé tartozó fiatal német csapat is győznio tudott.

Mezey György dicsérte a svédeket. “Úgy futballoztak, ahogy egy a tornáról már gyakorlatilag kiesett, tisztességes csapat játszik. Tartoztak ezzel remek közönségüknek, amely minden támogatást megadott nekik az első perctől fogva, nem fütyülte, nem bírálta, hanem támogatta, lelkesítette a csapatot. Zlatan Ibrahimovic gyönyörű gólt szerzett, szakmai szempontból azonban még ez elé helyezve is szeretném kiemelni, hogy milyen fontos változást hozott a játékban a második félidőre beállt 33 éves korában is nagyon gyors balszélső, a szaúdi el-Hilal csapatában játszó Christian Wilhelmsson. Kitűnően játszott. A svédek abszolút megérdemelten nyertek 2-0-ra”.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik