Foci

Megkörnyékezte Guardiolát a Bayern

pep guardiola (pep guardiola, )
pep guardiola (pep guardiola, )

Német lapértesülések szerint az egyéves szünetre készülő edző követheti Jupp Heynckest a bajoroknál.

Mint ismert, kisebb meglepetésre Pep Guardiola nem hosszabbította meg a nyáron lejáró szerződését a Barcelonánál, így négy szezon és 14 ilyen-olyan trófea után hagyta ott a katalán sztárgárdát. A szakember elmondta, hogy egy kis szünetre van szüksége, így az elkövetkező egy évet New Yorkban tölti majd a családjával. Utódja eddigi segítője, Tito Vilanova lett.

Lemondása óta a sajtó több csapattal is szóba hozta már, legutóbb a Bild jelentkezett a saját verziójával, mely szerint Guardiolával egyeztet a Bayern München. A Bajnokok Ligája döntőjében büntetőkkel elvérző német együttest a következő szezonban is Jupp Heynckes irányítja majd, azonban a 2013-14-es idényre már Guardiolát foglalkoztatná a klub.

A német újság cikke arra alapoz, hogy Bayern vezérigazgatója, Christian Nerlinger a helyszínen tekintette meg a spanyol Király Kupa döntőjét, melyen a Barcelona legyőzte az Athletic Bilbaót. A Bild úgy tudja, hogy Nerlinger már tárgyalt is Guardiola bátyjával, Perével.

Mindenesetre az biztos, hogy Guardiola új munkahelyének megnevezésére (bárhol is legyen majd az) minden bizonnyal hónapokat kell várni, a tréner addig is jól megérdemelt pihenőjét tölti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik