Foci

Anglia már Rooney-val jutna tovább

Wayne Rooney (wayne rooney, )
Wayne Rooney (wayne rooney, )

Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya saját bevallása szerint kellemes helyzetben van az ukránok elleni meccs előtt. A találkozón Kassai Viktor fújja majd a sípot.

A Háromoroszlános együttes kedden este a társrendező Ukrajna ellen lép pályára a labdarúgó-Európa-bajnokságon. A szigetországi csapat viszonylag kedvező helyzetben van, ugyanis egy győzelem, vagy egy döntetlen esetén is biztos továbbjutónak számít. Ha kikapna a gárda, úgy egy kicsit bonyolódna a dolog, ugyanis a már biztos kieső svédeknek igencsak el kéne páholniuk ahhoz Franciaországot, hogy Anglia megcsípje a csoport második helyét.

Egy minisikert mindenképpen elkönyvelhet Roy Hodgson csapata, ugyanis letöltötte eltiltását Wayne Rooney, aki legeredményesebb angol gólszerző volt a Premier League mögöttünk hagyott szezonjában.

„Minden edzésen ott voltam a fiúkkal, mintha csak játszottam volna, szóval teljesen friss vagyok. Remélhetőleg ez a kétmeccses pihenő segít abban, hogy a torna későbbi szakaszában jó lehessek” – utalt arra Rooney, hogy mindenképpen számol a továbbjutással. A támadó szerint mindenképp az angolok hasznára válik, hogy Andy Carroll és Danny Welbeck is jó formában várja az ukránok elleni meccset.

Hodgson is osztja a véleményét: „Ez egy klasszikus edzői probléma, amikor a jól teljesítők közül kell kihagyni valakit” – így a tréner, aki abbeli örömét is kifejezte, hogy egyre többen számolnak Angliával.

A túloldalon Oleg Blohinnak is okoz némi fejfájást a csapat összetétele, bár az övé keserű fájdalom, ugyanis erősen kérdéses a térdsérülést szenvedő Andrij Sevcsenko játéka.

„Anglia a találkozó esélyese, a nyomás rajtuk van. Ha az eredmény nem kedvezne nekünk, de az utolsó pillanatig küzdünk, az már nem lenne rossz a mi szempontunkból. Szerintem ők fognak izgulni” – mondta az ukrán kapitány, aki 50 százalék esélyt lát Sevcsenko játékára.

A mérkőzésnek magyar vonatkozása is lesz, ugyanis a játékvezető Kassai Viktor lesz, honfitársaink közül pedig Erős Gábor, Ring György, Vad II. István és Bognár Tamás segíti majd a munkáját.

Labdarúgó-Európa-bajnokság, 3. forduló, D csoport

Donyeck, Vezeti: Kassai Viktor (magyar)

Anglia – Ukrajna – m1, 20 óra 45 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik