Foci

Lemondott a lengyel kapitány a bukta után

franczisek smuda (franczisek smuda)
franczisek smuda (franczisek smuda)

A csehek nagy meglepetésre 1-0-ra megverték a házigazda Lengyelországot a labdarúgó-Eb-n, ez pedig következményekkel járt.

Teljesen a feje tetejére állt a foci-Eb A csoportja a szombati harmadik, utolsó csoportkör után. Az oroszok az élen álltak, de elbuktak a görögök ellen, így kiestek, és a lengyelek is kikaptak az esélytelenebbnek vélt csehektől, ezzel ők is elbúcsúztak a további küzdelmektől.

Michal Bílek, Csehország szövetségi kapitánya büszkén nyilatkozott a csapatáról: “Nagyon elégedettek lehetünk, hiszen a házigazdák erős gárdáját vertük ki. Két nagy meccset játszottak korábban, ők voltak most az esélyesek. 25 percig nem találtuk a ritmust, aztán belejöttünk. Türelmesek voltunk. A fiúk megmutatták erejüket és küzdeni tudásukat, megérdemlik a továbblépést”.

“A félidő végén láttuk, hogy a görögök gólt lőttek az oroszoknak, ezután azt mondtam a fiúknak, még türelmesebbek legyenek, és vigyázzanak hátul. Tudtuk, hogy a lengyelek a jobb szélen nagyon erősek, le is zártuk azt a területet. Tanultunk az első meccsen elkövetett hibákból, boldogok vagyunk, hogy a nyolc közé jutottunk” – zárta szavait Bílek, aki elmondta, Tomas Rosicky nem játszhatott sérülés miatt, és még nem tudják, számíthatnak-e rá a későbbiekben.

“Lejárt a szerződésem a szövetséggel, amellyel úgy beszéltem meg, ha nem jutunk tovább a csoportból, nem folytatom a csapattal” – mondta a kiesést követően Franczisek Smuda, a lengyelek szövetségi kapitánya.

“A csehek fantasztikusan játszottak, ráadásul gólt is lőttek, mi túl körülményesek voltunk. Nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket a szünet előtt, ez döntött. A játékosaim talán túl motiváltak voltak, szerettünk volna negyeddöntőbe kerülni, de nem sikerült. Sajnáljuk. Csak köszönettel tartozunk a drukkereknek, amiért mellettünk álltak. Úgy érzem, sokat fejlődtünk, és ott lehetünk a brazíliai világbajnokságon” – így a szakember.

Videó – a találkozó összefoglalója:

Eredmény – labdarúgó-Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló

Csehország – Lengyelország 1-0 (0-0)

Csehország: Cech – Gebre Selassie, Kadlec, Sivok, Limbersky – Plasil, Pilar (Rezek, 88.), Hübschman, Kolár, Jirácek (Rajtoral, 84.) – Baros (Pekhart, 90.). Szövetségi kapitány: Michal Bílek

Lengyelország: Tyton – Boenisch, Wasilewski, Perquis, Piszczek – Dudka, Polanski (Grosicki, 55.), Obraniak (Brozek, 73.), Murawski (Mierzejewski, 73.), Blaszczykowski – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Franciszek Smuda

Gólszerzők: Jirácek (72.)

Sárga lap: Limbersky (12.), Plasil (87.), Pekhart (90+4.), illetve Murawski (22.), Polanski (48.), Wasilewski (61.), Blaszczykowski (87.), Perquis (90.)

Az A csoport végeredmény:

1. Csehország, 6 pont (továbbjutott)
2. Görögország, 4 pont (továbbjutott)
3. Oroszország, 4 pont
4. Lengyelország, 2 pont

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik