Foci

Elmegy a foci-Eb-re az orosz emberi jogi tanács elnöke

lengyel-szurkolok(960x640).png (lengyel szurkolók)
lengyel-szurkolok(960x640).png (lengyel szurkolók)

Az orosz államfő mellett működő emberi jogi szervezet első embere Varsóba utazik az őrizetbe vett orosz szurkolók ügyében.

Mihail Fedotov személyesen kívánja figyelemmel követni a június 12-ei lengyel-orosz mérkőzés előtt kitört verekedés miatt őrizetbe vettek sorsát.

Az emberi jogi tanács elnöke másodszor megy a lengyel fővárosba. Szeretné, hogy ne érje újabb provokáció az orosz állampolgárokat Varsóban, és találkozni szeretne a lengyel belügyminiszterrel is.

Pénteken Alan Dzagojev, az orosz válogatott középhátvédje arra kérte szurkolóikat, hogy legyenek sokkal visszafogottabbak a görög válogatott elleni mérkőzésen, illetve előtte és utána. “Nincs szükségünk arra, hogy 6 pontot levonjanak tőlünk.”

A keddi, 1-1-es döntetlennel végződött orosz-lengyel Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzés napján 24 orosz szurkolót vittek el a rendőrök az utcai összecsapások miatt.

A Ria Novosztyi hírügynökség jelentése szerint 13 orosz állampolgár van még őrizetben. Négy embert gyorsított eljárásban elítélt a varsói bíróság: ketten két, illetve három hónap börtönt kaptak. Két orosz állampolgárra felfüggesztett büntetést szabtak ki, de kitoloncolják őket Lengyelországból, és öt évig nem léphetnek be a schengeni zóna területére.

Őrizetben van egy magyar állampolgár is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik