Foci

A franciák helyzetbe hozták magukat

franciaország (franciaország)
franciaország (franciaország)

Laurent Blanc együttese 2-0-ra verte Ukrajnát a labdarúgó-Eb-n, és a kapitány szerint az újabb sikerre nem kell hat évet várniuk.

Ahogyan arról beszámoltunk, Franciaország egyórás kényszerszünet után (villámlás és özönvíz csapott le a donyecki stadionra), simán, 2-0-ra verte a házigazda ukránokat.

A gallok poécsékul szerepeltek a 2010-es világbajnokságon, rúgott gól nélkül estek ki, így ez a győzelem hat év utén az első, amelyet világversenyen arattak.

“Elégedett vagyok azzal, ahogyan játszottunk. Ahogy mondtam, a svédek elleni siker nem jelent semmit, úgy érzem, néhány játékosom elhitte, hogy nyeregben vagyunk azzal a sikerrel. Ez nem az ukrán liga, ez az Európa-bajnokság! Magasabb szinten kell játszanunk, ha eredményt akarunk elérni” – kesergett Oleg Blohin, a hazaiak szövetségi kapitánya

“Nagyon nem tetszett, ahogyan a csapatom a második bekapott gól után lényegében abbahagyta a focizást, de azt is el kell ismerni, a torna egyik legjobb válogatottjától szenvedtünk vereséget. Még van egy meccsünk, az angolok ellen javíthatunk” – folytatta.

“Amikor a meccset félbeszakították, bennünk volt a félsz, hogy nem tudjuk lejátszani a találkozót. Nagyon akartunk játszani. Aggódtam a pálya állapota miatt, de végül rendben volt az eső után. Komolyan kielemeztük az ukránok sévdek elleni mérkőzését, megvolt a taktikánk, támadni akartunk. Mivel a középpályán talán gyengébbek, meg akartuk tartani ott a labdát, és a széleken próbálkozni. Ez sikerült is” – mondta a meccs után Laurent Blanc, a franciák kapitánya.

Az egykori védő szólt a drukkerekhez is, akik nagyon jól tudják, hogy a válogatott igen rég nyert világversenyen mérkőzést. Blanc reméli, erre nem kell újabb hat évet várniuk.

Videó – a találkozó összefoglalója:

Eredmény – labdarúgó-Eb, D csoport, 2. forduló

Ukrajna – Franciaország 0-2 (0-0)

Ukrajna: Pyatov – Selin, Khaceridi, Mikhalik, Timoshchuk – Gusev, Yarmolenko (Alijev, 69.), Nazarenko (Milevskij, 60.), Konopljanka, Shevchenko – Voronin (Devic, 47.). Szövetségi kapitány: Oleh Blohin.

Franciaország: Lloris – Debuchy, Rami, Mexés, Clichy – Cabaye (M’Vila, 68.), Ribéry, Nasri – Ménez (Martin, 73.), Diarra, Benzema (Giroud, 76.). Szövetségi kapitány: Laurent Blanc.

Gólszerzők: Ménez (53.), Cabaye (56.)

Sárga lap: Selin (55.), Timoshchuk (86.), illetve Ménez (41.), Debuchy (79.), Mexés (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik