Foci

Horvátország támadna, Olaszország inkább nyerne

olaszorszag(210x140)(2).jpg (olaszország, labdarúgó eb 2012)
olaszorszag(210x140)(2).jpg (olaszország, labdarúgó eb 2012)

Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nincs mese: le kell győzni az Európa-bajnokság második csoportkörében a horvátokat.

A Poznanban csütörtökön délután kezdődő Olaszország-Horvátország mérkőzésen kiderül, ki várhatja szinte biztos továbbjutóként az utolsó csoportkört az Eb C csoportjában.

Az olaszok jó játékkal értek el biztató döntetlent a címvédő Spanyolország ellen, míg a horvátok egyértelmű fölénnyel verték Írországot.

„Nagyon jól szervezett csapat a horvát, és nagyon szeretik irányítani a játékot. Könnyen változtatnak a formációjukon játék közben, ami nagy fegyver. Nekünk viszont meg kell nyerni a mérkőzést, és a spanyolok elleni játékkal van rá esély” – mondta Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya.

Többek közt Domenico Criscito letartóztatása is hozzájárul ahhoz, hogy az olasz trénernek Daniele De Rossit kellett középső hátvédként játszatnia az első mérkőzésen.

„Több rendszer is van a fejemben, de Daniele sokszínűsége biztonságot ad. Vele tudunk változtatni  játék közben, attól függően, éppen mire is van szükség. Mindenesetre ma nekünk kell diktálni a játékot, és ehhez magas koncentrációra van szükség” – tette hozzá.

Sok múlhat a középpályán, különösképpen a két csapat két klasszisának játékán. Andrea Pirlo és Luka Modric is vezető egyéniség saját csapatában.

„Ha ők jól játszanak, csapatuk is jól játszik.” – mondta róluk Slaven Bilic, Horvátország szövetségi kapitánya, majd sajátjairól így vélekedett: „Személy szerint szerencsésnek érzem magam, hogy ezzel a generációval dolgozhatok, rendkívül jó csapatszellem uralkodik. Európa-szerte játszanak a fiúk, mégis tartják a kapcsolatot egymással és ez sokat jelent. Olaszország egy olyan csapat, aki ellen nem szabad döntetlenre játszani. Támadni fogunk és ehhez hátorozottnak, agresszívnek és egységesnek kell lennünk.”

Labdarúgó-Eb, 2. csoportkör, C csoport

Olaszország-Horvátország – 18 óra, M1

Poznan, Vezeti: Howard Webb (angol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik