Foci

Sorsdöntő meccsre készülnek a görögverő csehek

Michal Bílek (michal bílek, )
Michal Bílek (michal bílek, )

Michal Bilek, a csehek szövetségi kapitánya a keddi mérkőzéshez hasonlóan sikerrel zárná az utolsó csoportmeccset az Európa-bajnokságon.

A labdarúgó-Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában az oroszoktól vereséget szenvedő csehek a lengyelekkel ikszelő görögökkel találkoztak. Azok a szurkolók, akik a kezdés előtt sokáig álltak sorban a büfében, le is maradtak a győzelmet jelentő két cseh gólról, ugyanis hat perc alatt kétszer is betaláltak Barosék a görög kapuba.

A szünet után azonban Petr Cech hibájából szépített a hellászi alakulat, de egyenlíteni már nem tudtak, így 2-1-re nyertek a csehek.

“Nagyon rosszul kezdődött a találkozó számunkra. Tudtuk, hogy a csehek azonnal letámadnak minket, de arra nem is számítottunk, hogy rögtön két gólt kapunk. A védelmünk nem állt a helyzet magaslatán, mivel a selejtezők során tíz mérkőzés alatt négy gólt kaptunk, most pedig két meccs alatt már hármat. Olyan volt, mintha a pályán sem lennénk az első 15 percben” – összegezte a 2-1-es vereséget Fernando Santos, a görögök szövetségi kapitánya, aki tisztában van azzal, nem könnyű a helyzetük. – Mindent megtettünk a második félidőben, hogy egyenlítsünk, de nem jártunk sikerrel. Most már a következő mérkőzésre koncentrálunk, de tudjuk, az oroszok ellen nem mi vagyunk az esélyesek.”

Michal Bilek természetesen örül a győzelemnek, de már a lengyelek elleni utolsó csoportmérkőzésre készülnek, ugyanis nyerniük kell ahhoz, hogy biztos legyen a továbbjutásuk: “Remek volt az első félidő. Veszélyesek voltunk, és remekül szerveztük a játékot. A második játékrész azonban problémásabb volt, Rosicky például megsérült, ráadásul kaptunk egy szerencsétlen gólt is. Petr Cech nem kommunikált jól Tomas Sivokkal, így szépíthettek a görögök. Azt azonban nem engedtük nekik, hogy egyenlítsenek, hiába alakítottak ki helyzeteket a kapunk előtt.”

“Ha kikapunk a lengyelektől a következő körben, véget ér az Eb-s szereplésünk. Igaz, hogy egy pont is elég lehet a továbbjutáshoz, de nem így állunk majd a mérkőzéshez. Harcolni fogunk, és megpróbáljuk mindhárom pontot megszerezni” – zárta mondandóját Bilek kapitány.

Az harmadik körben a görögök a kvartettet vezető oroszokkal találkoznak, míg a csehek a társrendező Lengyelországgal meccselnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik