Foci

Cseh villámfeltámadás, kérdőjelekkel

jirácek (petr jirácek, )
jirácek (petr jirácek, )

A labdarúgó-Eb második csoportfordulójának nyitómeccsén a csehek 2-1-re legyőzték Görögországot, ezzel életben tartották továbbjutási reményeiket.

Wroclawban 40 ezer, jelentős számban cseh néző előtt az oroszoktól kiütéses vereséget szenvedett Bílek-csapat elszántan futott ki a pályára, és ötpercnyi játék után már 2-0-ra vezettek.

A 3. percben Petr Jirácek ugrott ki, és a még kicsit zsibbadt görög védők között 2 perc 20 másodperc elteltével belőtte  a csehek vezető, egyben a kontinensviadal eddigi leggyorsabb gólját.

Jirácek villámgóljával nyitottak a csehek:

Két perc múlva Theodor Gebre Selassie hozte ziccerbe Václav Pilart, aki nem teljesen szándékosan, de megszerezte a második cseh gólt.

Pilar révén megduplázták előnyüket a csehek:

A folytatás elég furcsára sikerült, mert a 2004-es Európa-bajnok görögök mindig a stabil védekezést helyezik előtérbe, azzal pedig nehéz ledolgozni a kétgólos hátrányt, a hellének mindössze egy lesgólig jutottak.

A félidőben 2-0-ra vezettek a csehek, de már nem sokáig. Az 53. percben Petr Cech és Tomás Sivok nem értette meg egymást, amiből óriási védelmi hiba következett. A szünetben csereként beállt Teofanisz Gekasz szemfüles góllal szépített.

A folytatásban a görögök megpróbáltak nyomást helyezni Csehországra, de ez nem igazán ment, azonban a csehek sem mutattak túl sokat. Mindebből végül az következett, hogy a csehek 2-1-re legyőzték a görögöket, ezzel az A csoportban feljöttek a második helyre az este a lengyelekkel játszó oroszok mögé, de az első öt percet leszámítva nem lehetnek maradéktalanul elégedettek.

Itt olvashatják a Sport24 élő, szöveges közvetítését a görög-cseh mérkőzésről.

Eredmény – Labdarúgó Európba-bajnokság, A csoport, 2. forduló

Görögország – Csehország 1-2 (0-2)

Wroclaw, Municipal Stadium, 41106 néző, Vezette: Stéphane Lannoy (francia)

GörögországHalkiasz (Szifakisz, 20.) – Maniatisz, Papadopulosz, Toroszidisz, Holebasz – Karagunisz, Fotakisz (Gekasz, 46.), Kacuranisz, Fortunisz (Mitroglu, 71.) – Szamarasz, Szalpingidiszó Vezetőedző: Fernando Santos

Csehország:Petr Cech – Gebre Selassie, M. Kadlec, Sivok, Limbersky – Rosicky (Kolár, 46.), Plasil, Pilar, Hübschman, Jirácek – Baros (Pekhart, 63.) Vezetőedző: Michal Bílek

Gólszerzők: Gekasz (53.), illetve Pilar (5.), Jirácek (3.)

Sárga lapToroszidisz (34.), Papadopulosz (56,), Szalpingidisz (57.), illetve Rosicky (26.), Jirácek (36.), Kolár (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik