Foci

Megvernék a címvédőt az olaszok

cesare prandelli (cesare prandelli, )
cesare prandelli (cesare prandelli, )

Világbajnokok csatájával indul vasárnap délután az Európa-bajnokság C csoportja: az olaszok a spanyolok ellen lépnek pályára a lengyelországi Gdanskban.

A spanyolok bizakodóbbak lehetnek, ha az előzményeket nézzük, ők magabiztosan nyerték felkészülési meccseiket, az olaszok viszont rúgott gól nélkül kaptak ki legutóbb az oroszoktól.

A szombati sajtótájékoztatón Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya azt mondta, hogy nem okozott neki álmatlan éjszakákat, hogy a spanyol csapat lesz az első ellenfelük. Hangsúlyozta, hogy győzni küldi az olaszokat a címvédő elleni küzdelembe.

Megpróbáljuk kívül tartani ellenfelünket a tizenhatosunktól. Valószínűleg magasabb lesz arányaiban a labdabirtoklásuk, és meg fogják nehezíteni a dolgunkat. Ha Olaszország úgy futballozik, ahogyan tudjuk, hogy képes, akkor komoly kihívást jelent egy olyan csapat számára is, mint Spanyolország” – vélekedett az olasz edző.

Természetesen Vicente Del Bosque, a spanyol szövetségi kapitány is győzni szeretne. A két meghatározó játékosa (Puyol és David Villa) nélkül maradt válogatott számára a nyitómeccs különösen fontos.

Egy négycsapatos csoportban létfontosságú az első mérkőzés“– mondta a spanyolok edzője. „Jól szeretnénk kezdeni, de tudjuk, hogy nagyon nehéz csapat áll velük szemben” – tette hozzá.

Bár a szövetségi kapitány nem szeretné, a babonásabb spanyolok akár az olasz győzelemnek is drukkolhatnának, hiszen két évvel ezelőtt a világbajnokságon kezdésként kikapott Svájctól Spanyolország, aztán végigmenetelt a tornagyőzelemig.

A csoportból egyébként a legtöbben arra számítanak, hogy mindkét csapat továbbjut, és az este játszó horvátok és írek esnek ki.

A nyitókör egyik legjobban várt mérkőzését Kassai Viktor fogja vezetni. A csoportkör másik találkozóján Írország Horvátországgal találkozik.

Labdarúgó-Eb, C csoport

Spanyolország-Olaszország – 18 óra

Gdansk, vezeti: Kassai Viktor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik