Foci

Az Eb leggyorsabb gólja is kellett a horvát sikerhez

Horvátország (horvátország, )
Horvátország (horvátország, )

Horvátország 3-1-re legyőzte Írországot a labdarúgó-Európa-bajnokságon és a C csoport élére ugrott. Mandzukic duplázott.

Nem kellett sokat várni az első gólra az Írország – Horvátország mérkőzésen, Mandzukic már a 3. percben becsapta egy fejessel Shay Givent és megszerezte a most zajló Eb eddigi leggyorsabb találatát. Bő negyedóra elteltével már egyenlő volt az állás, Sean St. Ledger egy szabadrúgás után csúsztatott a hálóba.

Az első félidőre egyébként nem lehetett panasz, mind a két oldalon adódtak lehetőségek a csapatok előtt. A szünet előtt pedig jött az újabb horvát gól, Jelavic volt szemfüles egy rossz felszabadítási kísérlet után és közelről újra övéit juttatta előnyhöz.

Fordulás után szinte azonnal tovább növelte előnyét a torna után leköszönő Slaven Bilic legénysége, Mandzukic újra fejjel vette célba a kaput, előbb a kapufát találta el, majd a labda Given fejére, onnan pedig a gólvonal mögé pattant.  A 63. percben Robbie Keane-t rúgta fel Schildenfeld a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban továbbot intett, elmaradt a büntető.

Az írekben nem volt meg az átütőerő ahhoz, hogy ledolgozzák kétgólos hátrányukat, míg a horvátok biztosan őrizték a 3-1-et, sőt, déli szomszédainak akár le is zárhatták volna az összecsapást a hajrában, Rakitic azonban a kapu mellé bombázott. Az eredmény már nem változott, Horvátország győzelmével a C csoport élére ugrott.

A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be az ír-horvát meccsről.

A találkozó összefoglalója:


A négyes csúcsrangadóján a címvédő spanyolok döntetlent játszottak az olaszokkal. A csereként beálló Di Natale szerzett vezetést Itáliának, Fabregas azonban postafordultával egyenlített, 1-1 lett a vége.

Eredmény – labdarúgó-Európa-bajnokság, 1. forduló, C csoport

Poznan, Városi Stadion, 40 600 néző. Vezette: Kuipers (holland)

Írország – Horvátország 1-3 (1-2)

Írország: Given – St. Ledger, Ward, O’Shea, Dunne – McGeady (Cox, 54.), Whelan, Andrews, Duff – Doyle (Walters, 54.), Keane (Long, 74.) Szövetségi kapitány: Giovanni Trapattoni

Horvátország: Pletikosa – Corluka, Schildenfeld, Strinic – Srna, Rakitic (Dujmovic, 91.), Vukojevic, Modric, Perisic (Eduardo, 89.) – Jelavic (Krajncar, 72.), Mandzukic Szövetségi kapitány: Slaven Bilic

Gólszerző: St Ledger (19.), illetve Mandzukic (3., 49.), Jelavic (43.)

Sárga lap: Andrews (45.) illetve Modric (53.), Kranjcar (84.)

A C csoport állása:
1. Horvátország     1   1  –  –   3-1    3 pont
2. Olaszország       1   –  1  –   1-1    1
Spanyolország     1   –  1  –   1-1    1
4. Írország          1   –  –  1   1-3    0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik