Foci

Már pénteken az élre állna a Szbornaja

orosz válogatott (orosz válogatott, foci eb 2012, labdarúgó eb 2012)
orosz válogatott (orosz válogatott, foci eb 2012, labdarúgó eb 2012)

A labdarúgó-Európa-bajnokság nyitónapjának második mérkőzését az oroszok vívják a csehekkel.

Szinte egyenrangú csapatokat sorsoltak a kontinensviadal A jelű négyesébe, ugyanis a nyitómeccset vívó lengyelek és görögök, valamint az oroszok és a csehek közül bármelyik megszerezheti a továbbjutást érő két helyet.

Igaz, a legnagyobb eséllyel az orosz válogatott pályázik az első helyre, mégis okozhat meglepetést a másik három nemzeti csapat. A Szborjanának az első körben azokkal a csehekkel kell megmérkőzniük, akik a kvalifikációs körökből – a spanyolok mögött – csoportmásodikként jutottak a pótselejtezőbe, és ott Montenegrót intézték el 3-0-val.

“Mindegy milyen játékot játszunk. Csak az eredmény számít. Persze támadólag fogunk fellépni mindenki ellen, de a végső célunk a győzelem” – nyilatkozta az oroszok szövetségi kapitánya, Dick Advocaat.

Arshavinék legutolsó felkészülési mérkőzésükön 3-0-ra legyőzték az olasz válogatottat. Természetesen erre a bíztató eredményre is kitért a holland szakvezető: “Az egy remek mérkőzés volt, a csapat önbizalmát helyre tette. Viszont pénteken teljesen más ellenfél vár ránk.”

A csehek főpróbája nem sikerült ilyen jól, Prágában a magyar válogatott 2-1-re diadalmaskodott Bilek mester legénysége ellen, de ennek ellenére nem szabad őket leírni. Mégis az oroszok számítanak a találkozó esélyeseinek, és ha nagy gólarányú győzelmet aratnak Rosickyék felett, valamint a lengyel-görög találkozón pontosztozkodás lesz, Arshavinék az élről kezdhetik majd meg a második fordulót.

“Ez a csoport nagyon kiegyensúlyozott, így nem hiszem, hogy mi lennénk a leggyengébbek. Megmutatjuk majd, mire vagyunk képesek, és remélem, továbblépünk az egyenes kieséses szakaszba. Az már nagy siker lenne a csapatomnak” – nyilatkozta Michal Bilek szövetségi kapitány.

Oroszország – Csehország, 20:45, TV: m1
Wroclaw, Municipal Stadium, vezeti: Howard Webb

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik