Foci

Bunda volt az öt évvel ezelőtti magyar-olasz?

magyar-olasz (magyar-olasz)
magyar-olasz (magyar-olasz)

Bundagyanú árnyéka vetül a 2007. augusztusi, 3-1-es magyar sikerrel zárult meccsre, az akkori szövetségi kapitány, Várhidi Péter ezt nevetségesnek tartja.

2007. augusztus 22. a magyar foci egyik szép napja. Volt. Akkor, a Puskás Ferenc Stadion 40 ezer nézője előtt a magyar labdarúgó-válogatott világszenzációt okozva legyőzte Olaszországot.

Öt évvel később, azaz most csütörtökön az a hír kapott szárnyra a Fourfourtwo.hu jóvoltából, hogy az UEFA monitoringrendszere bejelzett a 3-1-es magyar sikert hozó meccsre. A labdarúgó szakportál szerint a cremonai ügészség által vezetett nyomozás, amelyben öt magyar játékos is érintett, megemlíti az ominózus mérkőzést, amikor a Várhidi Péter vezette, részben megfiatalított magyar csapat lemosta a pályáról a friss világbajnokot.


Fabio Cannavaro és Hajnal Tamás csatája a földön ért véget

Állítólag az olasz vereségre nagyösszegű fogadásokat kötöttek, és az UEFA monitoringrendszere be is jelzett, de akkor senki sem foglalkozott vele, sima olasz kisiklásnak tekintették a magyarok győzelmét.

Idézzük fel, hogyan zajlott a mérkőzés: az első félidő nem hozott gólt, majd Di Natale egy furcsa góllal juttatta előnyhöz az olaszokat. Aztán jöttek a magyar találatok.

Juhász Roland egyedül maradt a 16-oson belül, lőtt egy szép kapásgólt, majd az Aranylabdás Cannavaro ellen befújtak egy büntetőt, Gera az ellenkező irányba mozduló Buffon mellett bevarrta. Majd jött a harmadik magyar találat, amikor Gera a jobb szélen bolondította az olasz védőket, majd ziccerbe hozta Feczesint.

Felkészülési mérkőzés, 2007. augusztus 22.

Magyarország–Olaszország 3-1 (0-0)
Gólszerzők:
Juhász (62.), Gera (65., 11-esből), Feczesin (75.), ill. Di Natale (49.)

Puskás Ferenc Stadion, 40.000 néző Vezette: Mejuto González (spanyol)

Magyarország: Fülöp M. – Szélesi, Vaskó, Juhász, Vanczák (Csizmadia, 73.) – Vass, Tőzsér (Leandro, 59.) – Hajnal (Filkor, 59.) – Gera (Buzsáky, 92.), Priskin (Feczesin 73.), Dzsudzsák (Halmosi, 82.). Szövetségi kapitány: Várhidi Péter

Olaszország: Buffon – Oddo (Grosso, 46.), F. Cannavaro, Materazzi (Barzagli, 46.) – Zambrotta – Ambrosini, Pirlo – Aquilani (Palombo, 65.), Quagliarella, Del Piero (DiNatale, 46.) – Toni (Inzaghi, 46.). Szövetségi Kapitány: Roberto Donadoni


A magyar-olasz 3-1 góljai:

Az olasz hátsó alakzat akkor valóban nem volt a helyzet magaslatán, akkor ezt mindenki a vb-győzelem utóhatásának tudta be. Most már másról is szólnak a hírek.

Várhidi Péter: nevetséges a feltételezés

A magyar válogatott akkori szövetségi kapitánya, az olasz focit kívülről-belülről ismerő Várhidi Péter a Sport24-nek nyilatkozva nevetségesnek tartotta a bundavádat, de a hangjában nem volt semmi vidámság.

„Kezdjük azzal, hogy azon a nyáron volt egy nagy bundabotrány Olaszországban, elmeszelték többek között a Juventust is. Padlón voltak a vb előtt, aztán Cannavaro és Marcelo Lippi összevakarták a társaságot, és végül világbajnokok lettek.

Túl vannak a botrányon, kapnak egy nagy zsák pénzt a vb-aranyért, hazajönnek, csúcson vannak, minden figyelem rájuk irányul, és akkor csinálnak egy ilyen balhét? Ennyire nem hülyék az olaszok” – mondta a szakember, aki azt is furcsállja, miért most kezdenek el foglalkozni a monitoringrendszer jelzésével.

„Ez van idehaza, van egy világraszóló sikerünk, nosza, csináljunk negatív hírt belőle, tapossuk sárba” – fejezte be keserű hangon a tréner, aki visszaemlékezett az olasz arcokra, amiken csak a vereség nyomait látta annak idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik