Foci

Sztáredző Komanék kispadján

Claudio Ranieri (Claudio Ranieri)
Claudio Ranieri (Claudio Ranieri)

Claudio Ranieri lesz az elkövetkező két évben a francia másodosztályban szereplő AS Monaco labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A hercegségi klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy kettő plusz egyéves szerződést kötött az olasz szakemberrel. A vezetőség a kommüniké szerint azt várja Claudio Ranieritől, hogy a csapat továbbra is azt a fejlődést mutassa, melyet az elmúlt fél évben.

A Monaco az ősszel még a Ligue 2 utolsó helyén is tanyázott, ám a téli erősítéseknek – köztük Koman Vladimir jó játékának is – köszönhetően a gárda egyre feljebb kapaszkodott a tabellán, a bajnoki hajrában pedig még a feljutásra is megvolt az esélye. Az együttes végül a nyolcadik lett, ami az előzmények ismeretében több, mint biztató.

Ranieri már 1986 óta koptatja a kispadot, előbb olasz kiscsapatoknál dolgozott, majd elláta a Napoli, a Fiorentina, a Valencia (kétszer), az Atlético Madrid, a Chelsea, a Parma, a Juventus, a Roma és az Inter vezetőedzői teendőit is. Legnagyobb sikerét a Valenciával érte el, amellyel 2004-ben Európai Szuperkupát nyert, de Spanyol- és Olaszországban is összejött neki egy-egy kupagyőzelem.

A trénert – akit több szurkoló is örök másodikként emleget – a szezon közben menesztette legutóbbi munkaadója, az Inter, ugyanis produkált egy olyan 13 mérkőzéses sorozatot a milánó sztárklubbal, amelyből csak kettőt tudott megnyerni a csapattal. Ebbe ráadásul belecsúszott egy Marseille elleni Bajnokok Ligája-fiaskó is, az OM a legjobb 16 között ejtette ki az Intert. Az utolsó csepp a pohárban a Juventus ellen 2-0-ra elbukott rangadó volt.

Érdekesség, hogy az Internazionale nem vele kezdte meg a 2011-12-es bajnokságot, Gian Piero Gasperini helyét szeptember 22-én vette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik