Foci

Rendőrök hajnali látogatása az olasz Eb-csapatnál

Átkutatták a válogatottal készülő Criscito szobáját, őrizetbe vették a Lazio-kapitányát, a Juve edzője, Antonio Conte is képbe került az olasz bundabotrányban.

Olasz lapértesülések szerint hétfőn kora reggel rendőrök jártak az Eb-re készülő olasz válogatott firenzei edzőtáborában. A nyomozók a Zenit légiósához, Domenico Criscitóhoz jöttek, akinek a neve ott van a 19 fős, fogadási csalással összefüggésbe hozott névsorban.

A listán a Corriere dello Sport szerint szerepel öt, idehaza már eljárás alá vont labdarúgó, Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás, Schultz László, Strasser László és Borgulya István is, akiket a nyomozást vezető cremonai ügyézség azzal vádol, hogy a nemzetközi bűnszövetkezet szingapúri agytrösztjével tartotta a kapcsolatot.

A lassan egy éve folyó eljárás legfrissebb előállítottjai: Stefano Mauri, a Lazio csapatkapitánya és Omar Milanetto, volt Genova-játékos.

A bajnok Juventus vezetőedzőjét, Antonio Contét is ki akarja hallgatni a rendőrség, de tömeges házkutatást is kilátásba helyeztek az illetékes szervek. Contéval kapcsolatban a vizsgálódókat különösen a 2011. április 30-i Novara-Siena meccs érdekli, amikor Conte a Siena edzője volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik