Foci

Pocsék formában a halálcsoport

derdiyok (derdiyok)
derdiyok (derdiyok)

Az Eb legerősebb csoportjának kikiáltott kvartettből három csapat kikapott, a portugálok csak döntetlenre voltak jók a felkészülési mérkőzéseken.

Nem sikerült túl fényesre a júniusi Európa-bajnokság B-csoportjának felkészülése, a németek, a dánok és a hollandok is kikaptak, a portugálok döntetlent játszottak.

Németországot nemcsak a fogadóirodák, a szakemberek is az egyik esélyesnek tartják a végső Eb-sikerre, ám ezúttal nem tudtak mit kezdeni a 2008-as társrendező Svájccal. A jóval szerényebb játékoskerettel rendelkező kiscsapat 5-3-ra verte meg a németeket, Joachim Löw csapata hiába talált be háromszor is, a svájciak nagy meglepetésre éppen a Németországban játszó Eren Derdiyok (Hoffenheim) mesterhármasával végig vezetve győztek megérdemelten.

Svájc – Németország 5-3 Gólszerzők: Derdiyok (21., 23., 50.), Lichtsteiner (67.), Mehmedi (76.), ill. Hummels (45.), Schürrle (64.), Reus (72.)

A másik nagy esélyesnek tartott 2010-es vb-döntős Hollandia a bolgárokkal találkozott, az Arsenalban az idei szezonban remeklő Van Persie góljával még vezettek. A végére azonban itt is maradt meglepetés, Bulgária előbb büntetőből kiegyenlített, majd egy hajrában szerzett góllal legyőzte az Oranjét, igaz, már a döntetlen esetén is lett volna magyarázkodnivalója Bert van Maarwijk szövetségi kapitánynak.

Hollandia – Bulgária 1-2 Gólszerzők: Van Persie (45.) ill. Popov (50. büntetőből), Micanszki (93.)

Talán a csoport leggyengébb tagja Dánia (a világranglista-helyezése alapján mindenképpen), ők nem kisebb ellenféllel mérkőztek meg, mint az ötszörös világbajnok Brazíliával. A különbség a két csapat között már a meccs elejétől kezdve érezhető volt, a brazilok 3-0-ra elhúztak, a dánok erejéből már csak egy szépítő gólra futotta.

Brazília – Dánia 3-1 Gólszerzők: Hulk (8., 40.), Zimling (13. öngól), ill. Bendtner (71.)

A Cristiano Ronaldóval felálló Portugália a macedónokkal játszott gól nélküli döntetlent, a portugálok mindent kihagytak, amit ki lehetett hagyni, így a balkáni kiscsapat végül örülhetett a döntetlennek. A portugálok szövetségi kapitánya a döntetlen ellenére nem aggódik, úgy véli, csak a helyzetkihasználásukon kell javítani.

Portugália – Macedónia 0-0:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik