Foci

Tét az Európa Liga és a Loki veretlensége

dvsc teva (dvsc teva, )
dvsc teva (dvsc teva, )

A labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában dől el az Európa Liga-selejtezőt érő negyedik hely sorsa.

Az utolsó bajnoki fordulót megelőzően négy csapat még versenyben a negyedik pozícióért (a dobogós Győrt kizárták az európai kupaporondról): a Budapest Honvéd, a Kecskemét, az MVM Paks és a DVTK. Ebből a kvartettből a fővárosiak vannak lépéselőnyben, ugyanis jelenleg a kispestiek tanyáznak az EL-indulást érő helyen egy ponttal a KTE és a tolnai alakulat, hárommal miskolci legénység előtt.

Supka Attila csapatára ugyanakkor nem vár könnyű feladat szombaton, ugyanis Honvéd Pécsre utazik, ahová általában nem nyerni járnak az ellenfelek, igaz a Mecsekaljaiak most pocsék formát mutatnak, hat meccse még csak pontot sem tud szerezni a PMFC. A budapestiek sem legszebb arcukat mutatják az elmúlt hetekben, tekintve, hogy öt fordulóval ezelőtt a Siófokot sikerült utoljára két vállra fektetnie a Supka-legényeknek.

A Kecskemét is idegenbe látogat, a lila-fehéreknek a Balaton partján kell feltörniük a beton kemény siófoki védelmet. Török László, a KTE szakmai igazgatója nem is fukarkodott a jelzőkkel, amikor az összecsapás fontosságáról beszélt: „Ez lesz a szezon legfontosabb meccse, ezt nyugodtan kijelenthetem, kis túlzással a mi BL döntőnk. Nagy lehetőség előtt állunk most is, még ha nem is egyedül rajtunk múlik már az Európa Liga szereplése elérése. Mindentől függetlenül a saját feladatunkat meg kell oldani, magyarán nyerni kell!”

A Paks a Ferencvárost fogadja és kiélezett meccsre van kilátás, ugyanis míg a tolnaiak a már említett ok miatt várhatóan kettőzött erővel rohamoznak majd, addig a Fradi szépen zárná le a szezonját. Détári Lajos egyébként saját bevallása szerint is kísérletezni fog a találkozón, ugyanis sok a sérült a fővárosi csapat háza táján, így több fiatal bevetésére is számítani lehet.

A DVTK van a legnehezebb helyzetben ebből a négyesből, ugyanis a miskolciaknak mindenképp nyerniük kell, ráadásul a másik három pályán sem mindegy, milyen eredmény születik. A Diósgyőr az élvonaltól búcsúzó Vasast látja vendégül, a hazaiak kispadján pedig utoljára ül majd az ideiglenesen beugró szakmai igazgató, Szentes Lázár. Angyalföldön nem lehet más a cél, mint győztesen búcsúzni az NB I.től.

A szombati játéknapot a DVSC-TEVA örömjátéka zárja majd. A Loki már két fordulóval ezelőtt bebiztosította bajnoki címét, így biztosan fiesztahangulat várható a Nagyerdőben. Azért egy „aprócska” tétje lesz a Haladás Sopron Bank elleni bajnokinak: a Debrecen az OTP Bank idei idényt veretlenül zárhatja. Ilyenre 1966 óta nem volt példa a honi élvonalban, 1966-ban a Vasas hajtotta végre ezt a bravúrt. Apró érdekesség, hogy a Loki utolsó bajnoki vereségét szinte napra pontosan egy éve szenvedte el – éppen a Hali ellen.

Szombat az NB I.-ben
PMFC-Matias – Budapest Honvéd 15 óra, Vezeti: Szabó Zs.
FGSZ Siófok-Kecskeméti TE 15 óra, Vezeti: Kassai
MVM Paks-Ferencváros 15 óra, Vezeti: Solymosi
Diósgyőri VTK-Vasas 15 óra, Vezeti: Andó-Szabó
DVSC-TEVA – Haladás Sopron Bank 18 óra, Vezeti: Vad II.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik