Foci

Csányi Sándort szétveti az optimizmus

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szerint a szervezők készen állnak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 62. kongresszusára, amelyre csütörtökön és pénteken kerül sor Budapesten.

“Hatalmas szervezést igényelt, de a FIFA munkatársai sokat segítettek abban, hogy a legjobb döntéseket hozzuk meg – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetője a FIFA honlapján. – Felállítottunk egy munkacsoportot, mindenkinek megvan a maga területe, és minden jól is működik. Magyarország sok rendezvénynek adott már otthont, kipróbált módszerekkel és kiváló szakértőkkel rendelkezünk. Legutóbb 1930-ban rendeztünk FIFA-kongresszust, amikor a nemzetközi szövetségnek még csak 27 tagállama volt. Most 208 tagállamot számlál a szervezet, ez már nem ugyanaz a formátum. Még az ENSZ-nek sincs ennyi tagja, és óriási öröm számunkra, hogy a világ futballjának összes vezetőjét vendégül láthatjuk Budapesten.”

A szervezés részleteiről szólva Csányi Sándor elárulta, az igazi kihívás a repülőjáratok kérdése volt, mivel a magyar légitársaság három hónappal ezelőtt csődbe ment, és nehézzé vált járatokat találni Budapestre. Emellett szerették volna a főváros legszebb arcát megmutatni a vendégeknek, akik ezért a központban szállnak meg, hogy autentikus rálátásuk lehessen a városra.

Ami a magyar labdarúgással kapcsolatos céljait illeti, az MLSZ első embere közölte:

“Két évvel ezelőtt a 62. helyen álltunk a FIFA világranglistáján, most a 35-ödikek vagyunk, ami jelentős javulás. A legbüszkébb azonban az utánpótlás számára létrehozott programjainkra vagyok. A futballozó gyerekek száma 67 ezerről százezerre nőtt, az utánpótláscsapattal rendelkező klubok száma 2900-ról 3500-ra emelkedett. Elkezdtünk egy pályafelújítási programot is, mert az elmúlt néhány évtizedben mintegy ezer pálya tűnt el, vagy építettek helyére üzletközpontokat, épületeket. A program, amelyen iskolákkal és a kormánnyal közösen dolgozunk, évente kétszáz új pálya létesítését és további százötven pálya felújítását teszi lehetővé. Ezek az erőfeszítések kétségtelenül segíthetik a magyar labdarúgást, hogy visszatérjen az élvonalba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik