Foci

Miskolcon halványodnak az EL-álmok

A bajnoki negyedik helyért küzdő Diósgyőr egygólos előnyről 2-1-re kapott ki Szombathelyen, így egyre távolabb kerülnek az Európa Ligától.

Vasárnapra fel volt adva a lecke azoknak a csapatoknak, akik a Győr kizárása miatt szerettek volna odaérni az Európa Ligában való indulást jelentő negyedik helyre, ugyanis pénteken a Kecskemét csak 0-0-ra volt képes a vendég Újpest ellen, így lépéshátrányba kerültek a versenyfutásban. Jelenleg a Honvéd áll a legjobban, 43 ponttal a negyedik helyen tanyáznak, de a Diósgyőrnek még van esélye befogni a fővárosiakat, hiszen a piros-fehérek eddig negyven pontot gyűjtöttek.

A miskolciak vasárnap délután Szombathelyre, a Haladáshoz látogattak,és már a kezdés után gólt ünnepelhettek, ugyanis a fiatal Takács Péter jó húsz méterről a harmadik percben bevette Mursits kapuját. A bekapott gól azonban nem fogta meg a hazaiakat, és több veszélyes támadást is vezettek a diósgyőri kapura, míg a 20. percben egalizálni tudtak.

Ekkor Radó passzából Nagy Gábor volt eredményes, így a szünetben 1-1 állt az eredményjelzőn.

A második félidő sok helyzetet nem tartogatott, az első 45 perc után drasztikusan visszaesett a meccs színvonala. A mérkőzés vége felé így is többet tett a győzelemért a Diósgyőr, de Bacsa és Seydi próbálkozása után is Mursits védett.

Amikor már úgy hitték a borsodiak, hogy ponttal távoznak Szombathelyről, a gólszerző Nagy Gábor passzolt Halmosihoz, aki eldöntötte a meccset (2-1).

Ezzel a vereséggel a Diósgyőr búcsút inthet az Európa Ligának, ugyanis egy fordulóval a bajnokság vége előtt hárompontos a lemaradásuk a negyedik helytől úgy, hogy a Honvédnak még két meccse van hátra.

 

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK (1-1)
Gólszerzők: Nagy G. (20.) illetve Takács (3.)

Haladás: Mursits – Schimmer, Jagodics M., Guzmics, Halmosi – Nagy D., Rajos (Kulcsár, 70.), Iszlai, Nagy I G. – Ugrai (Oross, 59.), Radó (Szakály, 80.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Diósgyőr: Rakaczki – Vági, Vadász, Nagy T., Frizoni – Takács P. (Fernando, 82.), Abdouraman, Sekour (Arze, 67.), Gohér (Seydi, 51.) – Tisza, Bacsa. Vezetőedző: Szentes Lázár.

Sárga lap: Rajos (31.), Jagodics M. (71.), Kulcsár (90.) ill. Vági (21.), Frizoni (53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik