Foci

Félgőzzel is veretlen maradt a Loki

A már bajnok Debrecen a Honvéd vendégeként tudott 3-0-ra nyerni, így a kispestiek nem biztosították még be negyedik helyüket.

A Debrecen már bajnokként utazott Budapestre, de nem számíthattak könnyű mérkőzésre, ugyanis a Honvéd számára nagyon is volt tétje a találkozónak: ha tartani tudják a negyedik helyüket, kiléphetnek az európai kupaporondra.

Ehhez minden összejött számukra a hétvégén, ugyanis az üldöző Kecskemét és a Paks csak egy pontot szerzett, míg a Diósgyőr vereséget szenvedett.

Ennek ellenére a félgőzzel játszó Loki volt veszélyesebb a kapura, és ennek meg is lett az eredménye még az első félidőben. A 33. percben Rezes kapott egy labdát tizenhatos sarkánál, állított rajta kettőt, csinált egy lövőcselt, majd lágyan a jobb felsőbe tekert úgy, hogy a felsőlécről vágódott a labda a gólvonal mögé. Szépségdíjas találattal szerzett vezetést a cívisvárosi csapat (0-1).

A szünet után tovább növelte előnyét a Debrecen: Bouadla jó 30 méterről vágta be a szabadrúgást Kemenes kapujába. Azért ebben a hálóőr is benne volt, a labda messziről érkezett, így lett volna ideje hárítani. Alig öt perccel később, a 80. percben végleg eldöntőtték a vendégek a három pont sorsát: a gólszerző Bouadla szerzett meg egy labdát a Honvéd térfelén, majd két védő közül okosan ugratta ki Coulibalyt, aki jobbal Kemenes mellett gurított a hálóba (0-3).

Ezzel a vereséggel a Honvéd maradt a negyedik, de egy fordulóval a zárás előtt már csak egy pont az előnyük a Kecskemét és a Paks előtt, míg három a Diósgyőrt előtt. A Loki pedig továbbra is veretlen az OTP Bank Ligában.

 

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Budapest Honvéd – Debreceni VSC 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Rezes (33.),  Bouadla (75.), Coulibaly (80.)

Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Vidovic – Horváth A. (Marshal, 64.), Hidi – Faggyas (Németh N., 61.), Vécsei, Ivancsics (Czár, 57.) – Délczeg. Vezetőedző: Supka Attila.

Debrecen: Verpecz – Nagy Z., Máté P., Mészáros, Korhut – Rezes (Ramos, 74.), Varga J., Bouadla, Yannick (Szakály, a szünetben) – Meye (Bódi, 65.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Németh N. (73.) ill. Varga J. (42.), Meye (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik