Foci

Ezüstöt ért a Vidi halvány győzelme

Felejthető színvonalú mérkőzésen a Videoton Nikolic duplájával otthon verte 2-0-ra a Pápát, ezzel gyakorlatilag megszerezte a bajnoki ezüstérmet.

A Lombard Pápa felszabadultan léphetett pályára a Sóstói Stadionban, miután már biztosította élvonalbeli tagságát.

A székesfehérváriak számára már nagyobb tétje volt a meccsnek, győzelmükkel matematikailag még nem, de valójában övék lett volna a bajnoki második hely.

A Videoton komótosan kezdett, és a nehézkes foci egész végig jellemző maradt a Sousa-csapatra, amely így is nagy fölényben játszott. A két csapat közti jelentős erőkülönbséget Szűcs Lajos kapusbravúrjai csökkentették.

Nikolic a szünet után egy véleményes büntetővel szerzett vezetést, de a Pápa nem adta fel, és a vendégek előtt is akadt néhány lehetőség.

A folytatásban markánsabbá vált a hazaiak fölénye, amihez hozzájárult Torghelle becserélése. Az i-re a pontot Nikolic tette fel, aki másodszor is betalált.

A Vidi 2-0-ra legyőzte a Pápát, és gólkülönbségének köszönhetően az utolsó forduló eredményeitől függetlenül gyakorlatilag megszerezte az ezüstérmet a Győr előtt.

Eredmény – Labdarúgó OTP Bank Liga, 29. forduló

Videoton FC-Lombard Pápa Termál FC 2-0 (0-0)

Gólszerző: Nikolic (52. – 11-esből, 69.)
Sárga lap: Németh M. (22.), Arsic (30.)

Videoton: Bozovic – Szolnoki, Caneira, Vinicius (Vaskó, 43.), Hector – Mitrovic, Sándor (Oliveira, 68.) – Gyurcsó (Torghelle 79.), Kovács I., Walter Lee – Nikolic

Pápa: Szűcs – Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Horváth L., Gyömbér (Quintero,  26.), Farkas A. – Arsic (Enyingi, 89.) – Seye (Inutile, 76.), Lovrencic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik