Foci

BL-döntő: meggyengülve, de nem megtörve

Mindkét oldalon vannak hiányzók, akik eltiltás miatt nem szerepelhetnek majd a müncheni fináléban, ennek ellenére mindkét tréner bizakodó.

Korábban írtunk már a döntő helyszínéről, és a két csapat statisztikáiról. Most lássuk, a két mester miként látja az ellenfelet, és hogyan készülnek a 2011-2012-es Bajnokok Ligája döntőjére.

A Chelsea nincs könnyű helyzetben, ugyanis négy alapemberét is nélkülöznie kell eltiltás miatt: a barcelona elleni sárgájával a védelemből Ivanovic, a középpályáról Ramires és Raul Meireles esett ki, míg John Terry azért nem lehet ott a fináléban, mert egy buta szituációban hátba térdelte Alexis Sanchezt, így a jutalma egy piros lap volt.

“A Bayern nagyszerű csapat, remek játékosok alkotják a keretet. De mi mást várnánk egy BL-döntőben. Nem tudom, hogy jó, vagy rossz dolog-e saját pályán játszani a döntőt, persze ismered a stadion minden szegletét, de emiatt sokkal nagyobb nyomás nehezedik rád. Nehéz kérdés. Természetesen a hiányzók ellenére is a győzelemért hajtunk majd, és 100%-ot fogunk nyújtani, mert ki tudja, mikor jutunk be megint a fináléba. Ez egy vissza nem térő alkalom.” -nyilatkozta Roberto Di Matteo, a londoni Kékek trénere.

A Bayernnél sem gondtalan a felkészülés, ugyanis a bajorok három stabil keződje is a lelátóról figyelheti majd a társakat a kilencven perc során: a meglehetősen színes egyéniség, David Alaba, Holger Badstuber és Luiz Gustavo maradt ki a müncheni keretből. Persze a játékosok megpróbálkoztak a fellebezéssel, de az UEFA elutasította a kérvényt, így mind a hét labdarúgó eltiltása érvényben maradt.

“Csodás csapat a Chelsea. Képesek teljesen más játékot játszani, mint amit várnál tőlük. Pont így volt a Benfica és a Barcelona ellen is. Számos tapasztalt játékosuk van, így nem fognak megijedni a nyomástól. Ráadásul ezek a veteránok, akik már régóta viselik a kék mezt, nagyon szeretnének nyerni valamilyen kupát. Éppen ezért nagyon veszélyesek. Így 50% az esélyünk a győzelemre.” -nyilatkozta Jupp Heynckes, aki a  negyedik olyan edző lehet a BEK, illetve a BL történetében, aki két különböző csapattal is megnyeri a sorozatot. Korábban ez csak Ernst Happelnek – 1970-ben a Feyenoorddal, 1983-ban a Hamburggal nyert -, Ottmar Hitzfeldnek – 1997 Dortmund, 2001 Bayern München – és Jose Mourinhónak – 2004 Porto, 2010 Internazionale – sikerült.

A várható kezdőtizenegyek

Bayern München: Manuel Neuer – Philipp Lahm, Jerome Boateng, Daniel van Buyten, Rafinha – Bastian Schweinsteiger, Anatolij Timoscsuk –  Arjen Robben, Toni Kroos, Franck Ribéry – Mario Gomez.

Chelsea: Petr Cech – Jose Bosingwa, David Luiz, Gary Cahill, Ashley Cole – Frank Lampard, John Obi Mikel – Salomon Kalou, Juan Mata, Daniel Sturridge – Didier Drogba.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik