Foci

Egy félidő alatt lerendezte a Győr a PMFC-t

A Győri ETO labdarúgócsapata hazai pályán 3-0-ra nyert a PMFC-Matias ellen az OTP Bank Liga 29. fordulójában.

A győriek vegyes érzelmekkel várhatták a Pécs elleni mérkőzésüket, ugyanis hiába vannak versenyben a bajnoki második helyért, a CAS döntése értelmében nem indulhatnak az európai kupaporondon a következő idényben. Az ETO játékosait ugyanakkor az mindenképpen feltüzelhette, hogy a szezonban utolsó hazai meccsüket játszották.

A Rába-partiak nem tudtak nagyobb helyzetet kidolgozni az első félidőben, nem úgy a Pécs, amely Bajzát révén még a kapuba is betalált, a játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot. Nem derült ki, pontosan miért nem, ha les címén, akkor tévesen tette, maximum az lehetett az ok, hogy a pécsi támadó mellett Djordjevic elesett és ezt lökésnek látta Fábián Mihály.

Fordulás után szinte azonnal vezetést szerzett az ETO, egy szabadrúgás után Takács térdelte be a labdát a kapuba (1-0). Apró szépséghiba, hogy Kamber valószínűleg kézzel terelte csapattársa elé a bogyót.

A PMFC nem jelentett túl sok veszélyt a hazai kapura a bekapott gól után, majd a kapujából kimozduló Dibusz ütközött Trajkoviccsal, a fiatal kapus sárgát kapott, a befújt büntetőt pedig Koltai értékesítette magabiztosan (2-0). A folytatásban a középpályás még lőtt egy bombagólt (3-0), a Győr így magabiztosan nyerte meg utolsó hazai bajnokiját a szezonban.

A Pécs március 17-e óta nem tud nyerni, a 20. fordulóban Kecskeméten gazdagodott utoljára három ponttal a Mecsek-aljai gárda.

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Győr, 3000 néző, Vezette: Fábián

Győri ETO FC – PMFC-Matias 3-0 (0-0)

Győri ETO FC: Stevanovic – Takács Á., Djordjevic, Stanisic – Trajkovic (Dudás, 71.), Pátkai (Windecker, 77.), Strestík (Varga R., 61.), Kamber – Dinjar, Ahjupera, Koltai Vezetőedző: Pintér Attila

PMFC-Matias: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Goia, Kvekveskiri – Regedei (Hrelja, 82.), Paracki (Turi, 77.), Okoronkwo (Andorka, 88.), Zeljkovic – Frőhlich, Bajzát Vezetőedző: Mink Olivér

Gólszerzők: Takács Á. (50.), Koltai (68., 85., előbbit 11-esből)

Sárga lap: Dinjar (46.), illetve Dibusz (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik