Foci

Jövőre jöhet a videobíró

Foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (Foci, labdarúgás)
Foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (Foci, labdarúgás)

Gól volt vagy sem? Ha minden igaz, hamarosan nem lesznek vitatott esetek és meg nem adott találatok a labdarúgópályákon.

A héten tesztelték először Angliában azt a speciális kamerát, melyet a gólvonal megfigyelésére fejlesztettek ki. A videobíró bevezetését régóta szorgalmazza az Angol Labdarúgó-szövetség.

A Senior Hampshire FA Kupa döntőjében, ahol az AFC Totton és Eastleigh FC mérkőzött meg egymással, a videobíró sikeresen akcióba is lépett, hiszen egy gólt neki köszönhetett a vendégcsapat. Chris Flood, az Eastleigh csatára így írt a Twitter-oldalán: “Azt hiszem, ma este történelmet írtunk. Ma esett az első olyan gól az Egyesült Királyságban, amit a gólbírónak köszönhetünk.”

Azt, hogy ez miképpen befolyásolja a hús-vér bírók munkáját, és hogyan történik majd a döntés egy-egy vitás ügyben, még nem tudni.

Mindenesetre a legtöbb csapat örömmel várja a szerkezet bevezetését. Az FA nem titkolja, hogy a 2012-13 szezonban szeretné bevezetni a technológiát. Hogy az Eb-n debütálhat-e a videobíró, még kérdéses. A FIFA közleményben tudatta, júliusban hoz döntést az ügyben.

Az utóbbi évek egyik legdurvább bírói tévedését éppen az angol válogatott szenvedte el, amikor a 2010-es világbajnokságon a bíró nem adta meg Frank Lampard gólját a németek ellen.

A nagy tévedés a vb-n:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik