Foci

Az MLSZ nyereséges, és 14 milliárdos árbevételt remél

Kedden délelőtt Telkiben tartotta a Magyar Labdarúgó Szövetség az éves rendes közgyűlését. Kiderült, az MLSZ nyereséges.

Szokták mondani, az ország labdarúgása hű tükre az ország kulturális, gazdasági helyzetének. Ha elfogadjuk ezt a tételt, akkor olyan nagy gond nem lehet. A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis nagyvállalati szintű árbevétellel rendelkezett a 2011-es évben, mérlegfőösszege mintegy háromszorosára, 11,4 milliárd forintra emelkedett, a 2011-es pénzügyi eredmény 453 millió forint volt, az összbevétel megközelítette a 10 milliárd forintot. A tervek szerint 2012-ben 14,1 milliárdból tud gazdálkodni.

A közgyűlésének napirendi pontjai:_
1. Szövetség tevékenységéről szóló elnökségi szakmai beszámoló elfogadása

2. Elnökség beszámolója a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerint

3. Közhasznúsági jelentés

4. Felügyelőbizottság beszámolója a jóváhagyott költségvetés teljesítéséről

5. Elnökség soron következő évi szakmai és pénzügyi terve

6. Alapszabály módosítása

7. Egyebek:
a.) Felhatalmazás vagyoni értékű jogok pályázati úton történő értékesítésére

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a közgyűlést megnyitó prezentációjának végén leszögezte: megítélése szerint az MLSZ szakmailag és pénzügyileg is erősebb, mint egy évvel ezelőtt volt.

Az MLSZ első embere sportdiplomáciai sikerként könyvelte el a 2014-es U19-es Eb rendezési jogának elnyerését, az idei, május végén esedékes FIFA-kongresszus rendezését, a profi futballban is szemmel látható fejlődést, míg a magyar játékvezetésben érzékelhető pozitív változásokat látott.

A 2012/13-as tervekre is kitért az MLSZ elnöke. E szerint a TAO-program keretében a következő évadra 1500 pályázat beérkezésére számít a szövetség, a támogatási igény pedig elérheti 60 milliárd forintot. Az MLSZ 4,2 milliárd forintos támogatást igényelt TAO-ból, a támogatási összeget működési költségeire, infrastruktúra-fejlesztésre – 2013 nyaráig mintegy 200 műfüves pálya megépítése és 100-150 sporttelep felújítása szerepel a tervekben -, valamint a Bozsik-programra fordítja.

Csányi Sándor prezentációja után a közgyűlés határozatokat hozott az első öt napirendi pontról, és nagy többséggel elfogadta azokat.

A hatodik napirendi pontként az alapszabály módosítása került terítékre, a változtatásokat részben a sporttörvény és civil törvény módosítása tette indokolttá, részben szövegértelmezési javításokat, szabálypontosításokat szavaztak meg a küldöttek.

A közgyűlés végén a vagyoni értékű jogok pályázati úton történő értékesítéséről szóló határozatot szavazták meg a résztvevők. A szövetség május 18-i határidővel várja a lejárt televíziós szerződésre az új pályázatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik