Foci

Még erősen foghíjas a spanyolok Eb-kerete

Vicente Del Bosque (vicente del bosque, )
Vicente Del Bosque (vicente del bosque, )

Vicente Del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyelőre 21 focistával készül.

Kedden sajtótájékoztatót tartott a kapitány, melyen megnevezte, mely labdarúgók azok, akik a szerbek és a dél-koreaiak elleni felkészülési mérkőzéseken pályára léphetnek. A lista egyelőre igen foghíjas, ugyanis a rutinos tréner még kihagyta a spanyol Király Kupa döntőjében érdekelt Barcelona és az Athletic Bilbao játékosait, valamit a müncheni Bajnokok Ligája-fináléban játszó Chelsea focistáit.

Így természetesen nagy meglepetések vannak a mostani keretben, az EL-győztes Atlético Madridból például bekerült Juanfran és Adrian Dominguez, a Betisből Benat, a Málagából Isco, Bruno a kieső Villarrealből, David De Gea kapus a Manchester Unitedből, valamint Javi Garcia a Benficából. A végleges keretet május 27-én nevezi meg Vicente Del Bosque, aki akkor dönti el azt is, hogy a hosszú ideje sérült David Villa állapota lehetővé teszi-e, hogy részt vegyen a lengyel-ukrán közös rendezésű tornán.

A címvédő spanyolok komoly csoportba kerültek, ugyanis Olaszország, Horvátország és a fekete lónak számító Írország is a C jelű négyes tagja.

A spanyol labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Iker Casillas, Pepe Reina, De Gea.

Védők: Arbeloa, Sergio Ramos, Juanfran, Albiol, Jordi Alba, Monreal, Domínguez.

Középpályások: Xabi Alonso, Cazorla, Silva, Navas, Bruno, Isco, Benat, Javi García.

Csatárok: Negredo, Soldado, Adrián

Ajánlott videó

Olvasói sztorik