Foci

A Pápa győzelmével kiejtette a Vasast

A Lombard Pápa nyert, a Kaposvári Rákóczi pedig döntetlent játszott az OTP Bank Ligában, így a ZTE mellett a Vasas a másik kieső.

A Pápának nyernie kellett ahhoz, hogy biztosan bent maradjon az OTP Bank Ligában, azonban nem várt könnyű ellenfél a Lombardra a Kecskemét személyében. Az első lehetőségek a vendégek előtt adódtak, az első negyvenöt percben pedig uralták is a játékot, a vezetést azonban nem tudták megszerezni.

A második felvonásban is a lila-fehérek voltak aktívabbak, ám a 72. percben megszerezte a vezetést a Pápa, Lovrencsics egy egyéni akció végén lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A Kecskemét még egy veszélyes Tököli-szabadrúgással jelentkezett a találkozó hajrájában, Szűcs Lajos azonban védett, a Lombard otthon tartotta a három pontot.

Mivel a Pápa nyert, a Haladás ikszelt, a Vasas pedig kikapott, így biztossá vált, hogy a Zalaegerszeg mellett az angyalföldi alakulat a másik kieső. Szombaton az is eldőlt, hogy a DVSC-TEVA nyeri meg a bajnokságot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Pápa, 1000 néző, Vezette: Iványi

Lombard Pápa Termál FC-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Pápa: Szűcs L. – Horváth L., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Farkas A., Gyömbér, Inutile (Quintero, 57.) – Arsic (Dóczi, 81.) – Lovrencsics, Seye (Présinger, 86.) Vezetőedző: ifj. Bene Ferenc

Kecskemét: Antal – Koszó, Póti, Varga R., Forró (Puskás, 90.) – Pekár (Bertus, 60.), Cukic, Litsingi, Savic – Tököli, Lencse Szakmai igazgató: Török László

Gólszerző: Lovrencsics (73.)

Sárga lap: Rodenbücher (50.), illetve Bertus (68.)

A Kaposvár is a biztos bennmaradás kiharcolásáért lépett pályára, a Haladás látogatott a Rákóczihoz. A szombathelyiek már a 15. percben megszerezték a vezetést, Nagy Dániel kapásból lőtt a hálóba egy lecsorgó labdát (1-0). Egészen a második felvonás elejéig nem érkezett válasz hazai oldalról, a fordulás után Grumic ollózós góljával azonban egyenlíteni tudott a vendéglátó (1-1).

A 68. percben Tóth Péter csúszott rá Okukára, a játékvezető mindezt azonnali pirossal jutalmazta. Hiába játszott a végén emberfórban a Kaposvár nem tudta kihasználni a létszámfölényt, 1-1 lett a találkozó vége, a Rákóczi azonban így is meghosszabbította élvonalbeli tagságát.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Kaposvár, 2200 néző, Vezette: Berke

Kaposvári Rákóczi-Haladás Sopron Bank 1-1 (0-1)

Kaposvár: Hajduch – Okuka, Bank, Addo, Pavlovic – Bebeto (Haruna, 66.), Horváth T., Hegedűs, Balázs (Mustapha, 85.), Gujic – Grumic Vezetőedző: Sisa Tibor

Haladás: Göcze – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy D., Kulcsár (Búrány, a szünetben), Nagy G. (Szakály A., 85.), Iszlai, Halmosi – Radó (Ugrai, 80.) Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerzők: Grumic (53.), illetve Nagy D. (15.)

Sárga lap: Bebeto (22.), Okuka (62.), Balázs (82.), illetve Guzmics (19.), Nagy D. (29.), Halmosi (63.), Iszlai (76.), Nagy G. (81.)

Piros lap: Tóth P. (67.)

A Vasas elleni pontlevonás, illetve az angyalföldiek előző napi veresége után biztossá vált a siófokiak bentmaradása, így Horváth Károly immár egymást követő két szezonban is az élvonalban tartotta együttesét. Mivel a zalaegerszegiek búcsúja már korábban eldőlt, így tét nélküli meccset vívhattak a csapatok a hatalmas szélben.

Az első negyedórát leszámítva az első félidő a hazaiak fölényét hozta, akik akár több góllal is vezethettek volna, de meg kellett elégedniük minimális előnnyel a szünetig. Fordulás után szinte egyből gólt szereztek a siófokiak, majd Máté kiállítása végleg megpecsételte a ZTE sorsát.

Eredmények – OTP Bank Liga, 28. forduló

Siófok, 800 néző, Vezette: Fábián

FGSZ Siófok-ZTE FC 2-0 (1-0)

Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Nyári (Fehér Zs., 63.), Lengyel, Fejes – Pál Sz. (Horváth B., 84.), Egerszegi, Kecskés, Melczer – Kanta Sz. – Simon (Sowunmi, 70.) Vezetőedző: ifj. Mihalecz István

ZTE: Vlaszák – Pál D. (Mavolo, 86.), Szalai T., Ganugrava, Kocsis – Kocsárdi, Máté P. – Polareczki (Vittman, 70.), Szakály D. (Csordás, Sz. 81.), Nicorec – Pavicevic Vezetőedző: Prukner László

Gólszerzők: Melczer (21.), Pál Sz. (47.)

Sárga lap: Nyári (54.), illetve Máté P. (53., 56.), Szakály D. (61.)

Piros lap: Máté P. (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik