Foci

Détárival szerződést hosszabbítottak

A Ferencváros sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 1+1 évvel meghosszabbították Détári Lajos szerződését.

Az eseményen elsőként Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója vette magához a szót, aki elmondta, Détári nem volt könnyű helyzetben, amikor szeptemberben átvette a zöld-fehérek irányítását, ugyanis addig hét mérkőzés alatt két pontot gyűjtött a Fradi. Azóta viszont stabilabb lett a klub helyzete, igaz, most is csak a 10. helyen szerénykednek, három fordulóval a bajnokság vége előtt.

“Détári Lajos 20 bajnoki mérkőzésen irányította a Ferencvárost, ebből kilencet megnyertünk, négyen döntetlent értünk el, hétszer kikaptunk, ez 51 százalékos teljesítmény. Ha az ő irányításától számoljuk az összes NB I-es csapat eredményét, akkor jelenleg az ötödik helyen állna a Ferencváros. Úgy döntöttünk, hogy Détári Lajos szerződését 2013. június 30-ig meghosszabbítjuk. Amennyiben a következő bajnokságban az első három között zárunk, vagy megnyerjük a Magyar Kupát – úgy, hogy közben a bajnokságban nem végzünk a hatodiknál rosszabb helyen -, akkor ez a szerződés automatikusan egy évvel meghosszabbodik. Ellenkező esetben leülünk tárgyalni. Úgy érezzük, hogy Détári Lajossal jó úton járunk, sok sikert kívánunk neki a folytatáshoz!” – mondta Orosz Pál a sajtótájékoztatón.

Maga az érintett is szóhoz jutott, aki fél szemmel már a következő idényre tekint: “Először is nagyon boldog vagyok. Hatalmas lehetőségként tekintettem arra, hogy a Fradi edzője lehetek, élni kívántam ezzel a bizalommal. Ennek meg lett az eredménye, mert szerződést hosszabbított velem a klub. Három mérkőzés még hátra van a mostani bajnokságból, de már nagyon komolyan készülünk a következő pontvadászatra. Tudjuk, hogy a keretet meg kell erősíteni. Olyan játékosokat akarunk igazolni, akik az első perctől kezdve a kilencvenedikig felszántják a pályát, de emellett tudnak futballozni is. Örülök a szerződéshosszabbításnak, de most az Újpest-meccs a legfontosabb. Az egész egyesület a héten azért dolgozott, hogy szombaton ezt a nagy Fradi-tábort győzelemmel tudjuk megörvendeztetni” – nyilatozta Détári, az FTC szakmai igazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik