Foci

Elmarad a ligaválogatott meccse, Egervári szomorú

Csak tizenhárom játékosa lett volna a Dunaszerdahely ellen Egervári Sándor szövetségi kapitánynak, így a ligaválogatott lemondta a találkozót.

A magyar ligaválogatott húsz fős keretéből hétfőn csak tizenhárom labdarúgó jelentkezett munkára, hárman (Halmosi Péter, Egerszegi Tamás, Lipták Zoltán) sérülten érkeztek Telkibe, míg négy futballista (Gyurcsó Ádám, Nikolics Nemanja, Koltai Tamás, Pátkai Máté) klubja kérésére nem csatlakozott a csapathoz – írja az mlsz.hu oldal.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a kialakult helyzetről elmondta: tizenhárom játékossal nem lehet mérkőzést játszani, ezért a dunaszerdahelyi DAC ellen tervezett győri felkészülési találkozó elmarad.

“A tervezett program nagyobb részét kisebb létszámmal is megtartjuk, a szerdai mérkőzést azonban nem tudjuk vállalni, egyetlen mezőnyjátékos cserével nem lehet kiállni a találkozóra” – mondta a szövetségi kapitány.

“A ligaválogatott alapvető célkitűzése, hogy az NB I-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosokat felzárkóztassuk, és megismertessük a válogatott játékával, ezt két nap alatt, a közös edzésekkel meg tudjuk oldani. Nehéz helyzetbe kerültünk, de nem mondunk le arról, hogy a jövőben is tartsunk összetartásokat a hazai bajnokságban szereplő játékosoknak. Sajnálom, hogy nehezen indul be ez a program, de szeretném, ha félévről félévre két-három játékos megjelenne a válogatottban, és az ő zökkenőmentes beilleszkedésük érdekében kiemelt jelentősége van a ligaválogatott összehívásának. Emellett nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a futballisták számára is jókora motivációt jelent, ha érzik, hogy közel vannak a válogatotthoz” – így a kapitány.

A keret programjában hétfőn regeneráció szerepel, kedden pedig taktikai edzések következnek: délelőtt a válogatott védekező csapatjátékát, délután a támadójátékát gyakorolják a játékosok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik