Foci

Gálázott a Haladás, nyert a Vasas

A Haladás Sopron Bank 4-0-ra verte a Paksot, a Vasas a Siófok ellen nyert 1-0-ra, a ZTE pedig ikszelt az Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Ligában.

A Haladás Sopron Bank együttese Szombathelyen fogadta a Paksot. A hazaiak a negyedik percben egy szerencsés találattal megszerezték a vezetést, Radó lövése a kapufáról Csernyánszki kapus hátára, majd onnan a kapuba pattant (1-0). Kisvártatva már kettő volt közte, egy bedobás után Nagy Gábor lőtt a hálóba (2-0).

A 26. percben büntetőhöz jutott a Hali, a tizenegyest pedig Iszlai magabiztosan értékesítette (3-0). Az esetnél szabálytalankodó Fiolát a 37. percben kiállította a játékvezető. A Paksnak a folytatásban sem akartak összejönni a dolgok, a vendégek veszélytelenül játszottak. A szombathelyiek a hajrában már gálaelőadást varázsoltak a mérkőzésből, Ugrai, majd Kulcsár talált be, 5-0 lett a vége.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló

Szombathely, 4000 néző, Vezette: Becséri

Haladás Sopron Bank-MVM Paks 5-0 (3-0)

Haladás: Göcze – Schimmer (Búrány, 50.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. (Ugrai, 69.) – Rajos, Iszlai – Nagy D., Nagy G., Halmosi – Radó (Kulcsár, 75.)

Paks: Csernyánszki – Heffler, Éger, Sifter, Szatmári (Gévay, 30.) – Bartha, Fiola, Böde, Szabó J. (Báló, 30.) – Hrepka (Csehi, 65.), Vayer

Gólszerzők: Radó (4.), Nagy G. (9.), Iszlai (26., 11-esből), Ugrai (82.), Kulcsár (90.)

Sárga lap: Guzmics (13.), Radó (30.), Kulcsár (90.), illetve Fiola (26., 36.)

Piros lap: Fiola (36.)

A Zalaegerszeg közel járt ahhoz, hogy az első után zsinórban a második bajnoki győzelmét is megszerezze ebben az idényben, ugyanis a Zete Máté 47. percben vezetett találatával sokáig vezetett az Újpest ellen. A lila-fehérek végül Vasiljevic büntetőjével egyenlítettek, így osztoztak a pontokon a csapatok, 1-1 lett a vége.

A IV. kerületiek ezzel javítottak egy helyet a tabellán és a tizenegyedikek. A Zalaegerszeg már korábban kiesett az élvonalból.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló

Zalaegerszeg, 2235 néző, Vezette: Andó-Szabó

ZTE FC-Újpest FC 1-1 (0-0)

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovic, Szalai T., Hidvégi (Kocsis 88.) – Máté P., Szakály D., Ganugrava, Nicorec (Kovács G. 75.) – Brkic (Vittman 56.), Pavicevic

Újpest: Balajcza – Litauski, Lipták, Pollák – Eninful (Markovic 30.), Proesmans, Vasiljevic, Nagy P., Barczi (Kovács D. 65.) – Balogh B., Zamostny (Remili 53.)

Gólszerzők: Máté P. (46.), illetve Vasiljevic (73., 11-esből)

Sárga lap: Szakály D. (51.), Szalai T. (74.), Kocsárdi (83.), Bogunovic (86.), illetve Vasiljevic (46.), Proesmans (61.)

A Vasas is kieső helyen tanyázik, az angyalföldiek az utolsó előttiek voltak az OTP bank Ligában. Épp emiatt a piros-kékek győzelemre játszottak az, első félidőben azonban nem tudták bevenni a Siófok kapuját. A 61. percben tíz emberre fogyatkozott a Balaton-parti gárda, majd nem sokkal később Bárányos beadása Lengyelről a saját kapujába pattant (1-0).

A találkozó hajrájában megvolt az esélye a Siófoknak az egyenlítésre, Lubos fejese azonban a keresztlécen csattant.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló

Illovszky Stadion, 1000 néző, Vezette: Takács J.

Vasas-FGSZ Siófok 1-0 (0-0)

Vasas: Ilizi – Kovács G., Gyepes, Takács Z., Görgényi (Huszárik, 60.) – Szabó B. (Varga G., 76.), Mehmedagic, Bárányos, Farkas B. (Csoór, 68.), Dajic – Bradley

Siófok: Ribánszki – Kiss Zs., Lengyel D., Nyári, Fejes – Haraszti, Nagy I. (Kecskés, a szünetben), Egerszegi, Huszák (Melczer, a szünetben) – Pál Sz., Simon A. (Mogyorósi, 65.)

Gólszerzők: Lengyel D. (70., öngól)

Sárga lap: Mehmedagic (56.), Csoór (79.), Dajic (86.), illetve Egerszegi (34.), Simon A. (36.), Huszák (39.)

Piros lap: Kiss Zs. (61.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik