Foci

Botlott a Roma, kiesés szélén a Lecce

Az AS Roma hazai pályán játszott 2-2-es döntetlent a Cataniával az olasz labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában. Francesco Totti duplázott.

A 37. fordulót a Fiorentina és a Lecce csatája nyitotta, a lilál nem mindennapi közjáték után utaztak idegenbe, ugyanis a múlt héten saját játékosára rontó Delio Rossit a napokban menesztették. A firenzeiek az első félidőben szereztek vezetést, ezt pedig meg is őrizték a lefújásig, pedig a kiesés ellen menekülő Lecce dolgozott ki több helyzetet.

A Lecce ezzel a vereséggel a kiesés szélére sodródott, három pont a hátránya a már bennmaradást érő helyen tanyázó Genoa mögött, amely ráadásul még két meccset játszik. A Fiorentina győzelmével biztosan a Serie A-ban marad.

Este aztán az AS Roma szerezte volna pontszámban befogni az Intert, Totti pedig meg is szerezte a vezetést a Farkasoknak az 52. percben. Erre két gyors válasza is volt Cataniának, így a római ikon második találata már csak az egyenlítésre volt elegendő. Hiába a hazai dominancia, fontos pontokat hullajtott el a Roma.

Eredmények – Serie A, 37. forduló

AS Roma – Catania 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Totti (52., 77.) illetve Lodi (58.), Marchese (67.)

Lecce – Fiorentina 0-1 (0-1)
Gólszerző: Cerci (35.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik