Foci

Podolski csatlakozik az Ágyúsok kötelékéhez

Az Arsenal minden részletben megállapodott a Kölnnel, így a német válogatott támadó nyártól Londoba teszi át székhelyét.

A két klub már hetekkel ezelőtt megkezdte a tárgyalásokat Podolski játékjogáról, de hivatalosan csak hétfőn közölték az eredményét. Az átigazolás összegéről egyik fél sem nyilatkozott, de lapértesülések szerint körülbelül 11 millió fontot kapott a transzferért a Köln.

“Lukas Podolski egy világsztár, aki kiváló kapcsolatot ápol a várossal és a szurkolókkal. Hálásak vagyunk neki az elmúlt évekért, azért amit a csapatért tett.” – nyilatkozta Claus Horstmann, a Köln elnöke. “Itt nőtt fel, az ifi csapatból előbb a felnőttek közé került. Ezért sajnáljuk a döntést, ami nem jó a csapatnak, viszont Lukas karrierjének kiváló.”

“Az, hogy az Arsenalban folytatom, remek lehetőségeket kínál számomra, ugyanis tapasztalatot gyűjthetek a nemzetközi kupákban. Ez a döntés nem a Köln ellen irányult, de az Arsenalban jobban tudok majd fejlődni. Mindíg a szívemben őrzöm majd a várost, a szurkolókat és a csapatot.” – mondta a még csak 26 éves Podolski.

A támadó 79 gólt szerzett a Bundesligában a Kölnben tölött hat szezonja alatt. 2006-ban, a világbajnokság után váltott csapatot, ugyanis leszerződtette a Bayern München, de a bajoroknál nem tudta megismételni remek teljesítményét, így visszatért nevelőegyesületébe 2009-ben. A német válogatottban 95 mérkőzésen van túl, és 43 találatig jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik