Foci

Négy év után ismét Lyonban egy trófea

A Lyon a labdarúgó Francia Kupa döntőjében 1-0-ra verte az alacsonyabb osztályú Quevilly gárdáját, amivel egy négyéves rossz sorozatot szakított meg az Olympique.

 

A Stade de France stadionban megrendezett finálé végén a Lyon szurkolói örülhettek. A többségben lévő lyoni drukkerek a csapatuk győztes gólját szerző Lisandro Lopez nevét skandálták az utolsó percekben, mivel a Porto egykori támadója a 28. percben talált be az ellenfél hálójába. Ennel ellenére a Quevilly-nek a mérkőzés lefújásakor semmi oka nem volt a szégyenkezésre.

A harmadik ligás csapat támadó szellemben lépett pályára, ám helyzeteik befejezésénél nem voltak elég pontosak, sorra hibázták el azokat. Esélyesebb vetélytársuk – amely legutóbb 2008-ban emelhette magasba a bajnoki- és a kupatrófeát -a vezető gól után is nyomást helyezett kapujukra, így az egyenlítésig nem sikerült eljutnia a kiscsapatnak.

A kupagyőzelemmel a Lyon valamit visszahozott becsületéből, hiszen a bajnoki tabellán negyedik helyen álló alakulatnak kevés esélye van a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő harmadik pozíció elérésére.

 

Eredmény – Francia Kupa, döntő
Olympique Lyon-Quevilly 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lopez (28.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik