Foci

Május második felében döntenek a Győri ETO ügyében

Az UEFA három, majd azt enyhítve két évre tiltotta el a győrieket, akik fellebbeztek a Nemzetközi sportdöntőbíróságnál, amely pénteken tárgyalta az ügyet.

A CAS-tárgyalás előzménye, hogy a Győri ETO fellebbezett az UEFA Fellebbviteli Testületének döntése ellen, melyet az UEFA Ellenőrző és Fegyelmi Testületének tavaly júniusi döntése előzött meg, ekkor az MLSZ-t és a győrieket is megbüntették. A fellebviteli testület az ETO fellebbezését részlegesen ismerte el, és háromról két szezonra csökkentette azt, a 2011/12 és 2012/13-as szezonban kizárta a klubot, az 50.000 eurós bírságot pedig helyben hagyta.

A klubot képviselő Juan de dios Crepo Pérez nemzetközi sportjogász januárban nyújtotta ba a Nemzetközi sportdöntőbírósághoz a fellebbezést a döntés ellen.

A tárgyalása pénteken 10.50 órakor kezdődött meg, 13 óráig az ETO részéről Klement Tibor ügyvezető igazgató, dr. Gertner Zoltán MLSZ adminisztráció igazgató, dr. Gudra Tamás MLSZ gazdasági igazgató és Szabó István könyvvizsgáló szólalt fel. A meghallgatás után az ítélethirdetés május második felére várható.

Az ügy oka egy számviteli vita

Az UEFA szerint az ETO úgy játszott az Európa Liga 2010/11-es selejtezőjében, hogy nem felelt meg mindenben a szövetség licenckövetelményeinek, mert egy 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének nem tett eleget. Az ETO álláspontja szerint Jarmo Ahjupera vételárának maradékát – 50.000 eurót – addig nem fizethették ki, amíg a futballista korábbi egyesülete, a Flora Tallin nem állított ki számlát róla. A számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, amit ki is egyenlítettek.

A pályán sem lesz könnyű dolga a Győrnek

A bajnoki címre hajtó Rába-partiaknak van elég gondjuk a tárgyalótermen kívül is. Jövő vasárnap a másik bajnokaspiránst, a Debrecent fogadják, de a mostani forduló sem lesz sétagalopp a számukra.

Az ETO vasárnap Kecskemétre látogat, ez pedig nem életbiztosítás, még akkor sem, ha ősszel Győrben 4-0-s hazai győzelem született.

“Jó csapat otthonába látogatunk, amely megmutatta oroszlánkörmeit több együttes ellen is. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, illetve amiben erős a Kecskemét, azokat a lehetőségeket megakadályozni. Újra győzni akarunk!” – tüzelte játékosait Pintér Attila vezetőedző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik