Foci

Olasz legenda dicsérte a magyar támadófocit

Arrigo Sacchi, a Milan labdarúgócsapatának legendás trénere a helyszínen nézte meg az U19-es magyar-olasz meccset.

Amint arról már írtunk, a májusi Eb-elitkörre készülő magyar U19-es labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott Olaszország korosztályos csapatával a telki edzőközpontban szerdán. Az összecsapást a helyszínen tekintette meg Arrigo Sacchi, aki 1989-ben és ’90-ben BEK-et és Európai Szuperkupát, 1988-ban pedig olasz bajnoki címet nyert a Milannal, valamint 1994-ben világbajnoki döntőbe vezette az itáliai nemzeti csapatot. A neves szakember jelenleg utánpótlás-igazgatóként dolgozik.

„Színvonalas, jó iramú meccset játszott a két csapat, a látottak tükrében a döntetlen igazságos eredmény. Én természetesen elsősorban az olasz válogatott miatt érkeztem Magyarországra, szerettem volna megnézni, hol tart jelenleg a csapatunk, mert a célunk, hogy az Európa-bajnoki elitkörre ütőképes együttest kovácsoljunk az együttesből. A magyar labdarúgókat külön nem figyeltem, de az feltűnt, hogy válogatottjuk nagyon gyorsan tud védekezésből támadásba váltani, és rövid idő alatt az ellenfél kapuja elé érni, ennek megfelelően a hazai csapatból elsősorban a támadók játéka tetszett ezen a mérkőzésen” – hangzott a dicséret a legenda szájából.

A meccsen szintén jelen volt Horst Hrubesch is, aki a német korosztályos válogatott szövetségi kapitánya. A 21-szeres nyugat-német válogatott együttese is a mieink ellenfele lesz a május végi elitkörben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik