Foci

Koman Vladimir újjászületett

A Sampdoriában csak szenvedő Koman Vladimir a Monacóban jól érzi magát, ami a válogatott szempontjából is hasznos lehet.

Koman Vladimir január utolsó napján a szebb napokat látott, a francia másodosztályban akkoriban még a kiesés ellen harcoló Monacóba szerződött. A 23 éves játékos a Sampdoriában szinte már epizódszerepeket sem kapott, a megtáltosodó, és már a feljutást célba vevő Monacóban azonban hamar kulcsjátékossá vált.

Az mlsz.hu-nak adott interjújában Koman Vladimir azzal kezdte, mennyire sajnálja, hogy a járattörlés miatt Egervári Sándor szövetségi kapitány nem tudta őt megnézni. Pedig saját bevallása szerint jól játszott a győztes összecsapáson.

„Egy hiányzik a játékomból, az a gól, még egyszer sem találtam itt a hálóba, de egyszer ez a sorozat is megszakad majd. Kezdem megtalálni magamat, bíznak bennem, rendszeresen játszom, és ez a legfontosabb”.

A válogatott középpályás szerint a Monacóban a télen egyensúlyba hozták a fiatal, lelkes, de még tapasztalatlan játékosok számát a rutinos focistákéval, amelyek közé önmagát is sorolja a 23 éves Koman.

„Egy győzelem hiányzik még ahhoz, hogy matematikailag is megmeneküljünk. Még van esélyünk a feljutásra is, és óriási lenne, ha sikerülne! Mindannyian erről álmodunk, ezért dolgozunk, de akkor sem dől össze a világ, ha nem jön össze, csak jövőre”.

Koman Vladimir és csapattársai kimaradnak a hercegséget jellemző aranyéletből, az életük a foci körül forog, eddigi legnagyobb monacói élménye egy látogatás volt a Monte Carlo Rolex Masters teniszversenyen.

A magyar játékos egyébként sínen van, saját bevallása szerint pompásan érzi magát a bőrében. Koman reméli, hogy jó formáját a válogatottban is bizonyíthatja majd.

Koman örülne, ha Németh Krisztiánnal együtt játszhatna Monacóban, viszont Huszti Szabolcs állítólagos érkezéséről nem hallott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik