Foci

Két kiállítás, három gól és Fradi-siker

A Ferencváros 2-1-re nyert a Kecskemét ellen úgy, hogy mindkét együttes tíz emberrel fejezte be a találkozót.

A Ferencvárosnak ez az idény már nem hozhat semmi újat, ugyanis a kiesés nem fenyegeti őket, és már a nemzetközi kupaporondot érő hely is távol van. Ellenben a Kecskemétet hajthatja a bizonyítási vágy, mivel hétközben vereséget szenvedtek a Videoton ellen a Ligakupa döntőjében.

Ehhez képest mégis a Fradi került előnybe, és sokat nem is kellett várnia az Albert-stadion közönségének. Aki kicsit több időt tölött a büfében lemaradt Marko Simic első percben szerzett góljáról: Beliczky fejese a lécről a támadó elé került, akinek csak be kellett bólintania a labdát a gólvonal mögé (1-0).

Az ötödik percben azonban majdnem egyenlített a Kecskemét, de Tököli lövését Jova hárította. Ez volt a félidő első, és egyetlen vendég helyzete. A játékrész derekán nagyon nyomott a zöld-fehér alakulat, így nem csoda, hogy megduplázták góljaik számát: a 32. percben Hakola beadása után Grúz is fejjel volt eredményes, így 2-0-val vonulhattak az öltözőbe a felek.

Másfél perc telt el a fordulás után, és szépített a KTE: Litsingi test a test elleni küzdelemben megverte védőjét, és Jova kapujába fejelt (2-1). Nem elég, hogy gólhátrányban voltak a lilák, a 70. percben tíz emberre fogyatkoztak, mivel Pekár László egy elveszített labda után úgy döntött, belerúg Rósa Dénes sípcsontjába. Sérülés nem lett az esetből, de a játékvezető a szandék miatt azonnal felmutatta a kecskeméti játékosnak a piros lapot.

Mezőnyben azonban még emberhátrányban is jobban küzdött a KTE, ráadásul a vendégek cseréi is a támadószekció megerősítésére irányultak. A Fradi is segített abban, hogy egyszerűbb legyen az egalizálás, ugyanis Sváb is kiállítatta magát, egy csúnya, térdre irányuló becsúszás után.

Az utolsó percekben hiába nyomott nagyon a Kecskemét, Koszó és Mohl lövése is Jova kezei között halt el, így a lefújás pillanatában egy nehéz mérkőzés után, 2-1-es győzelmet ünnepelhetett a Ferencváros.

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Ferencváros-Kecskemét 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Simic (1.), Gruz (32.), illetve Litsingi (47.)

Ferencváros: Jova-Jovanovic, Grúz, Klein, Sváb-Józsi, Otten-Rósa (Kulcsár, 71.), Hakola (Lisztes, 71.), Beliczky (Fülöp, 81.)-Simic.

Kecskemét: Németh G.-Koszó, Balogh B., Póti (Patvaros, 75.). Mohl-Bertus (Pekár, 68.), Cukic, Savic-Litsingi, Lencse, Tököli (Balog M., 79.).

Sárga lap: Sváb (66., 80.) ill. Mohl (31.), Bertus (59.), Savic (85.)

Piros lap: Pekár (70.) ill. Sváb (80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik