Foci

Messi vagy Ronaldo meglőheti az élet értelmét

A szombat esti Barcelona-Real Madrid csúcsrangadó a jelenkor két klasszisáról, Lionel Messiről és Cristiano Ronaldóról is szól majd.

A tavasz legjobban várt európai bajnoki mérkőzését rendezik meg szombaton este. A La Ligát sokáig toronymagasan vezető Real Madrid négypontos előnnyel utazik a Barcelona otthonába.

Ha a katalánok nyernek, egy pontra megközelítik a királyi gárdát, négy fordulóval a vége előtt. Vitathatatlan, hogy a több száz milliós nézősereg a helyszínről közvetítő kamerák segítségével két palit figyel majd leginkább az összecsapáson.

Naná, hogy Lionel Messiről, a háromszoros Aranylabda-birtokosról és Cristiano Ronaldóról (ő is megkapta már a díjat egyszer) beszélünk. Elképesztő, amit a két fickó művel ebben a szezonban.

Mindketten 41 bajnoki gólt szereztek, Messi 32 (egy meccset kihagyott), a portugál 33 meccsen. A Galaxis útikalaúz stopposoknak című remekműből tudjuk, hogy az élet értelme 42, azaz szombaton valamelyikük, vagy mindketten, kultikussá emelhetik góljaik számát. Mivel Messi a szezon során ötször, Ronaldo hétszer (!) ért el mesterhármast, azon sem lennénk meglepve, ha nem állnának meg egy találatnál. Nem árt megjegyezni, hogy a Bolha egy alkalommal négy gólig jutott!

A katalánok középpályása 35 gólt a bal lábával szerzett, Ronaldo 30-at a jobbal. Fejelni kevésbé tud az argentin, de egyet így szerzett, a portugál klasszis ebben a mutatóban előrébb jár, ötször fejelt a kapuba a szezon bajnoki mérkőzésein.

Messi 6, Ronaldo 11 büntetőt értékesített a bajnokság eddigi mérkőzésein, és ismerve a két együttes utóbbi randevúinak ritmusát és atmoszféráját, ez a mutató is kilenghet majd valamelyik irányba szombat éjszakára.

Ami Ronaldót illeti, még egy mutatóban “jobban” áll Messinél: sokkal kiegyenlítettebben szerzi góljait. Odahaza 21-et, idegenben 20-t vállalt, míg Messi otthon 28, idegenben 13 találatnál jár.

Utóbi adathoz csak annyit teszünk hozzá: a mérkőzést ezúttal a Nou Campban rendezik…

Spanyol labdarúgó-bajnokság
Barcelona – Real Madrid – szombat, 20 óra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik