Foci

Chelsea-Barca: amiről a fél világ beszél

Boldog-boldogtalan megszólalt a napokban a Chelsea-Barcelona párharc kapcsán. Megpróbáltuk összeszedni a legérdekesebbeket.

A Chelsea és a Barcelona az elmúlt évtizedben jó néhányszor csapott össze egymással a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Találkozóik az esetek többségében izgalmas és élvezetes volt a nézők számára. Szerda este ismét a legrangosabb európai kupában mérhetik össze tudásukat.

Mindkét csapatnál fogadkoznak, de egyelőre tippelni sem lehet, hogy ki lehet majd ott a müncheni döntőben. A mérkőzés kapcsán a csapatok játékosai, legendái és menedzserek, szakértők tömkelege mondta el véleményét a sajtónak. A leginkább elgondolkodtató véleményeket összeszedtük olvasóink számára.

Fernando Torres, a Chelsea támadója a BL-trófea elnyeréséért áhítozik. A spanyol ék tízszer lépett eddig pályára pályafutása során a Barcelona ellen, s hétszer be is talált a katalánok kapujába. „Gyermekkoromban nem a világbajnoki címről, hanem a Bajnokok Ligája győzelemről álmodoztam. A világon egy csapat sem garantálhat játékosai számára kupákat, de a Chelsea-nél minden esélyem megvan a BL-cím elnyerésére. A Barca ellen jók a mutatóim. Szeretem az olyan ellenfeleket, ahol a nagy nyomás miatt kontrára kell játszanunk. Amikor az Atlético Madridban játszottam, kétszer, vagy háromszor is sikerült diadalmaskodnunk a Camp Nouban. Nem hiszem, hogy bizonyítási kényszerem van ellenük” – nyilatkozta a spanyol játékos.

Jimmy Floyd Hasselbaink, a londoni alakulat egykori legendája szerint Drogba helyén Torresnek kell játszania a szerdai megmérettetésen. A holland válogatott néhai klasszisa elmondta, hogy a Kékeknél nincs első számú csatár, se Drogba, se Torres személyében: „Drogba jól játszott a hétvégi FA-kupa meccsen, de 34 éves. A futballban ő már öregnek számít. Az lenne a legjobb, ha a meccs utolsó húsz percében kapna lehetőséget, s tapasztalatával segítené a gárdát. Torres sokszor bizonyította, hogy képes betalálni a Barcelona hálójába, és hogy tud bizonyítani a nagytétű meccseken. Tele van energiával és erővel, így könnyebben a vendég védelem mögé tudna kerülni. Valamilyen módon meg kell sebeznünk az ellenfelet, és jelen pillanatban ő a megfelelő ember erre.”

Petr Cech, a Chelsea hálóőre nyilvánvalónak tartja, hogy csapat meg tudja állítani Lionel Messit, a Barca legnagyobb sztárját. Az argentin futballista az összes sorozatot beleértve idén már 60 gólnál jár klubszinten, de a cseh kapus szerint az alakulat hátsó négyese képes lesz megállítani őt. „Leo Messi jelenlegi formáját nézve minden szinten óriási veszélyt jelenthet ránk nézve. Remek a technikája és minden meccsszituációban megállja a helyét. Ettől függetlenül ő is csak egy ember, és ha százszázalékosan teljesítünk, akkor nem lehet belőle nagyobb gondunk” – beszélt Cech.

Segio Busquets, a katalánok középpályása is megszólalt a találkozót megelőzően. Elmondása szerint csapat nem változtat taktikáján, és ugyanúgy támad majd, mint ahogy azt eddig megszokhattuk tőlük. „Az a célunk, hogy saját játékunkat játsszuk, és ne törődjünk az atmoszférával. A Chelsea jó csapat, és nem lesz könnyű a párharc. Ebben a stádiumban már nincsenek esélyesek és esélytelenek. Az futballszeretők többsége minket tart favoritnak, de koncentrálnunk kell, hogy ott lehessünk a fináléban” – nyilatkozott Busquets.

Végül, de nem utolsó sorban, Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere is véleményt nyilvánított a rangadóról. A szakember kiemelte, hogy a Chelsea-nek el kell felejtenie a 2009-ben történteket: „Azoknak a játékosoknak, akik szerepeltek a három évvel ezelőtti összecsapáson, biztos, hogy örökre ott marad az emlékezetükben a fájó kiesés. A párharcon az dönt majd, hogy melyik együttes tud majd jobban koncentrálni a jelenre, és hogy melyikük lesz képes hamarabb megbarátkozni a körülményekkel.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik