Foci

Az Újpest nyerte a fővárosi rangadót

Az Újpest labdarúgócsapata hazai pályán 2-0-ra verte a Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 24. fordulójának zárómeccsén. Ivancsics Gellért büntetőt hibázott.

Nem kellett sokat várni az első találatra a IV. kerületben, ráadásul nem is akármilyen gólt szerzett Vasiljevic. A 4. percben Kemenes pontatlan felszabadítása kötött ki a középpályásnál, a játékos pedig 35 méterről kapura emelte a labdát. Kemenes és Sorin Botis versenyt futott, csak a védőnek lett volna esélye menteni, ám rosszul ugrott fel, a játékszer így a feje fölött a hálóba hullott (1-0).

Ezt követően kiegyenlített játék folyt a gyepen, majd a 26. percben egyenlíthetett volna a Honvéd: Balajcza szabálytalankodott sárga lapot és büntetőt érően Vécseivel szemben, Ivancsics azonban csúnyán fölé lőtte a tizenegyest. Supka Attila nem is teketóriázott sokat, a 38. percben lekapta a középpályást a pályáról.

A Honvéd a második félidőben sem találta a fogást az Újpesten, amely meglepően magabiztosan őrizte egygólos előnyét. Sőt, a lila-fehérek tovább is növelhették volna az előnyüket, a 73. percben azonban Kemenes bravúrral védte Kabát életerős löketét.

A 79. percben megint kihagyott a vendégek védelme, így egy mattra játszott helyzet végén Rajczi gurított közelről a hálóba (2-0), eldöntve ezzel a mérkőzés és a három pont sorsát. Az Újpest ezzel a győzelemmel feljött a 12. helyre és öt pont az előnye a már kiesőhelyen tanyázó Vasas előtt.

A Budapest Honvéd közben egyre távolodik a dobogótól, ugyanis a Videoton délutáni sikerével már kilenc pont a két csapat közti különbség.

Eredmény – OTP Bank Liga, 24. forduló
Szusza Ferenc Stadion, 4000 néző, Vezette: Kassai Viktor
Újpest FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Újpest: Balajcza – Kiss Z., Lipták, Mihajlovic, Pollák – Simon K. (Barczi, 80.), Vasiljevic (Litauszki, 91.), Kabát, Eninful, Remili (Balogh B., 86.) – Rajczi Vezetőedző: Marc Lelievre

Budapest Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú – Tchami, Johnson, Ivancsics (Porcari, 37.), Vécsei, Vidovic (Faggyas, 63.) – Délczeg Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Vasiljevic (4.), Rajczi (79.)
Sárga lap: Lipták (5.), Balajcza (25.), Vasiljevic (34.), Simon K. (77.), illetve Délczeg (44.), Johnson (55.), Faggyas (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik