Foci

Ismét Ronaldo volt a Madrid nyerőembere

A Real Madrid hátrányból felállva nyert 3-1-re a Sporting Gijón ellen a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A csapat rekordot állított be, Cristiano Ronaldo csúcsot döntött.

Jól kezdett a Real Madrid hazai pályán, ami nem csoda, tekintve, hogy a blancók nyakában ott liheg az ősi rivális Barcelona. A 28. percben meg is lett a hőn áhított vezető gól, ám a játékvezető az asszisztens intésére érvénytelenítette – joggal.

Jött is a hidegzuhany szinte azonnal, Sergio Ramos szabálytalankodott sárga lapot és büntetőt érően, De las Cuevas pedig be is vágta a tizenegyest. A 34. percben aztán az összes madridi reklamált, Canella ugyanis sárgás szabálytalanságot mutatott be, ám a bíró nem mutatta fel neki, pedig ez lett volna a második. Azért így is 1-1-el vonultak a csapatok a félidőre, Ronaldo álompasszát az elmélázó védők közt kilépő Higuaín bólintotta a hálóba. Sahin még a felvonás végén a lécre tekert egy szabadrúgást.

A második félidőben is a fővárosiak nyomtak, a 63. percben pedig könnyen a vezetést is megszerezhették volna, ha Lora szabálytalanságáért befújja a büntetőt a spori – továbbot intett. A 74. percben aztán jött az ügyeletes gólgyáros, Ronaldo Di María passza után a kapufa segítségével fejelt a hálóba, majd a nem sokkal később Benzema állította be a 3-1-es végeredményt. Canella kiállítása miatt ekkor már tíz emberrel játszott a Sporting.

A Real Madrid 105., 106. és 107. bajnoki gólja az idényben – na meg a Sporting vezető találata:


real 3-1 by Futbol2101

A Real Madrid ezzel újra hét pontra növelte az előnyét az üldöző Barcelona előtt, amelynek nyerni kell, hogy a forduló előtt négyegységnyi differencia legyen a felek közt.

A madrid egyébként újabb klubrekordot állított be, ebben a szezonban ugyanis már 107 bajnoki találatot jegyzett José Mourinho legénysége, erre korábban csak a 1989-90-es csapat volt képes. Még öt kanyar van ennek megdöntésére. Cristiano Ronaldo azonban újabb csúcsot állított fel, tavalyi öngamát előzte be: a szezonban 41. bajnoki gólját lőtte, az előző idényben 40-el állított fel rekordot.

Eredmény – La Liga, 35. forduló
Real Madrid – Sporting Gijón 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Higuaín (37.), Ronaldo (74.), Benzema (82.) illetve De las Cuevas (30. – 11-esből)
Piros lap: Canella (79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik