Foci

Ilyen lesz a Fradi új stadionja

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke bemutatta a sajtó képviselőinek az új Albert Flórián Stadion látványterveit.

Folytatódik a hazai stadionok fejlesztésének konkretizálása. A Puskás Ferenc Stadion átalakítása és az új létesítmény megépítése, a felcsúti 3500 fős stadion és a debreceni, 20 ezres aréna után a Ferencváros új Üllői úti ingatlanja körül is kevesebb eggyel a kérdőjelek száma.

“Nagyon óvatosan ígérek, ezért maradjunk annyiban, hogy a döntést előkészítettük. Azért nem felújítjuk a meglévő Albert Stadiont, mert nem tudnánk megfelelni az európai szövetség előírásainak” – mondta Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, amikor bemutatta a 22 600 nézőt befogadni képes új stadion látványterveit.

A terveket várhatóan egy hónapon belül a kormány elé terjesztik Fürjes Balázs budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztossal egyetértésben.

Hogy mikor születhet róla döntés, arra azt felelte, ez nem az ő kompetenciája, így azt sem tudja, mikor kezdődhet meg az építkezés. Kubatov a kivitelezés összegéről nem kívánt beszélni, mert – amint arra emlékeztetett – a stadion a magyar állam tulajdona és állami pénzből valósulna meg az új beruházás.

A kormány illetékese korábban közölte 12 milliárd lesz az új aréna megépítésének összköltségvetése, az idei munkálatokra a 1 milliárd is elegendő lehet.

A tervek szerint 2014-re lehet kész az új aréna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik