Foci

A Rákóczi kilökné a Diósgyőrt Európából

Mindkét csapat számára fontos mérkőzéssel indul a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi fordulója: a Kaposvár a DVTK-t fogadja.

Nem úgy indult és alakult a tavaszi szezon a Kaposvár és a Diósgyőr számára, ahogyan eltervezték. A somogyiak nem tudtak elszakadni a kiesőpozícióktól, a miskolciak pedig már edzőt is cseréltek, mivel nem sikerült még előkelőbb helyzeést elérni a hatodik helynél.

Ez persze nem jelentene kudarcot egy újonc csapatnál, csakhogy a Diósgyőr korábbi remek eredményeivel magasra tette a mércét. Benczés Miklóst menesztették az elmúlt forduló előtt, Szentes Lázár aztán hazai vereséggel debütált a Paks ellenében. Most azt mondta egy miskolci sajtótájékoztató, hogy bár vannak nehézségeik, az Európa Liga-részvétel a cél a csapatnál.

A Kaposvár nem lehet motiváltabb Szentes szerint, az akarati tényezőkben nem győzhetik le a Diósgyőrt pénteken kora este.

A Rákóczi vezetőedzője, Sisa Tibor így nyilatkozott a meccs előtt a klub weboldalán: “Azt mondják, a kihívásnak akkor van értelme, ha nehéz, és ezeknek meg kell felelnünk. Biztató, hogy a sérültjeink állapota javul, azt viszont tudjuk, hogy a Diósgyőr egy nagyon jól megerősített csapat. Spanyolországból érkeztek hozzájuk légiósok, más dimenziót képviselnek, mint régen. A három pontot viszont a jelenlegi helyzetünkben mindenképpen meg kell szereznünk. Nagyon számítunk a közönségre, nagyon sokat jelenthet nekünk, ha buzdítják a csapatot az elejétől a végéig.”

Ami tény: a Diósgyőr jelenleg 6. helyen áll 34 ponttal, a Kaposvár a 13. pozícióban van, 21 ponttal.

Szentes Lázár nyilatkozott a meccs előtt egy sajtóbeszélgetésen:

Labdarúgó OTP Bank Liga, 24. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Diósgyőri VTK – 18 óra
Játékvezető: Becséri D. (Tóth V., Butkai)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik