Foci

Egyre több a focista, de anyázni nem lehet

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint két év alatt duplájára nőtt a hazai játékosok száma, és rengeteg pálya is épülhet.

Borbély Zoltán, a szövetség Jogi- és Sajtóirodájának vezetője szerdán azt közölte, hogy az új MLSZ-vezetés 2010-es megalakulása óta kétszer annyian fociznak Magyarországon, mint azelőtt.

Akkor annyira rossz volt a pályák helyzete, hogy komoly veszélybe került a Budapesti Labdarúgó Szövetség által szervezett bajnokság is: “Rengeteg pálya helyett épült bevásárlóközpont, vagy parkolóház, a pályaépítési program pedig ennek a helyzetnek a kiköszörülését szolgálja.”

Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója hozzátette: a társasági adótámogatási (TAO) pályázatok között elsősorban az első- vagy a másodosztályú klubokat segítették és azokat, akik akadémiát működtetnek. Fontos, hogy a szegényebb településeken is minőségi pályák épüljenek, és erre saját programot indítottak.

Az MLSZ segíti az amatőr labdarúgást is, méghozzá azzal, hogy a nevezési és versenyeztetési díjak java részét visszautalja a kluboknak.

Az újraindult Bozsik-program egy év alatt rendkívüli számadatokat produkált: az 5 és 14 éves kor közötti futballozó gyerekek száma meghaladja a 100 ezer főt. Az iskolai programban a mostani tanév elején 50 250 játékost regisztráltak.

Magyarországon néhány évvel ezelőtt összesen nagyjából 110 ezer igazolt játékost tartottak számon, a jelenlegi helyzet szerint ezt a számot szinte már sikerült megduplázni.

Az MLSZ elnöksége úgy határozott, hogy a jövőben az NB I-es bajnoki mérkőzéseken kirívóan trágár kifejezéseket használó edzők ellen fegyelmi eljárás indítható, ugyanis “nem szabad, hogy ez negatív reklámja legyen a sportnak, különösen a családok programját meghatározó szülők felé.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik