Foci

Nagyot ugrott előre a Hannover

A német labdarúgó-bajnokság 28. körében a Vörösök hazai környezetben győzték le 2-1 arányban győzték Mönchengladbachot.

A hazaiak a nyolcadik, a vendégek a negyedik helyről várták a bajnoki összecsapást. Az első félidő gólnélküli döntetlent hozott, a második játékrészben azonban nem unatkozhattak a nézők.

Az 57. percben Ya Konan juttatta előnyhöz a hazaiakat, amit a 76. percben Diouf duplázott meg. Nem sokáig örülhetett viszont a Hannover a kétgólos vezetésnek. Két perccel a második találatot követően Nordtveit szépített így izgalmas hajrának nézhettek elébe a drukkerek. A parti hátralévő perceit sikerült kibekkelnie a házigazdának, így a három pont megszerzésével négy helyet ugrottak előre, s az ötödik pozícióból várhatják a következő fordulót.

A játéknap másik összecsapásán a Hoffenheim a hétközi Európa Liga negyeddöntőben hazai pályán súlyos vereséget szenvedő Schalkét fogadta. A találkozón két tizenegyes góllal alakult ki a végeredmény. Hazai oldalon a 30. percben Salihovic, vendég oldalon a 80. percben Huntelaar nem hibázott a büntetőpontról. Az 1-1-es döntetlennel záruló találkozóval a harmadik, Bajnokok Ligája selejtezőt érő helyen álló Királykékek csak egy ponttal tudták növelni előnyüket a délután vereséget szenvedő Mönchengladbach előtt.

Eredmények – Bundesliga, 28. forduló

Hoffenheim-Schalke 04 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Salihovic (30., büntetőből), illetve Huntelaar (80., büntetőből)

HSV Hannover-Borussia Mönchengladbach 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Konan (57.), Diouf (77.), illetve Nordtveit (78.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik