Foci

Kiesési rangadón nyertek Bogdánék, kikapott az Arsenal

Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers 3-2-re nyert a Wolverhampton vendégeként. Az Arsenal a QPR-től kapott ki 2-1-re, a Manchester City pedig hazai pályán játszott 3-3-as döntetlent. A Chelsea 4-2-re diadalmaskodott az Aston Villa otthonában.

Szerencsére már hozzászokhattunk, hogy Bogdán Ádám nevével kezdődik a Bolton Wanderers összeállítása, nem volt ez másképp a szombati bajnokin sem. Honfitársunknak akadt is dolga becsülettel az első félidőben, a hazai Wolverhampton ugyanis felborította a pályát, Fletcher például egymaga háromszor került gólhelyzetbe, a vendégek azonban állták a sarat, 0-0-nál érte a csapatokat a félidő.

Az 52. percben már a magyar válogatott kapus is tehetetlen volt, Kightly a tizenhatoson kívülről talált be. Nem örülhetett sokáig a Wolves, kisvártatva Petrov értékesített egy büntetőt. A hajrába érve aztán már a vendégeknél volt az előny, N’Gog fejese ugyan még kijött a lécről, Alonso azonban már nem hibázott. A folytatásban Davies a vendégektől, Jarvis a hazaiaktól talált be, a vége így 2-3 lett. A Bolton a három pontnak köszönhetően feljött a 16. helyre.

Mindeközben egy másik magyar érdekeltségű együttes, a Queens Park Rangers is játszott. A kiesés ellen menekülő Parkőrökre nem várt könnyű feladat, ugyanis a városi rivális Arsenal látogatott a Loftus Roadra. Ehhez képest a 22. percben Taarabt révén a hazaiak kerültek előnybe, azonban még a félidő vége előtt egyenlítettek az Ágyúsok, Walcott egalizált. A második felvonásban egy szép akció végén Mackie lövetett gólt Diakitéval, az Arsenal pedig már hiába küzdött a folytatásban, nem tudott betalálni, a QPR 2-1-re megnyerte a meccset. Buzsáky Ákos ezúttal a kispadon ragadt.

Meglepetésre nyert a QPR:


Az Aston Villa és a Chelsea összecsapását megható jelenetsor vezette fel, a hazai drukkerek ugyanis felállva ünnepelték a VIP-páholyban helyet foglaló Sztilijan Petrovot. A bolgár válogatottsági rekorderről pénteken derült ki, hogy akut leukémiában szenved, a Villa csapatkapitánya így szombaton bejelentette, hogy visszavonul.

A társak igyekeztek egy nagy meccsel kedveskedni Petrovnak, ugyanis hiába vezetett már a Chelsea 2-0-ra is, egyenlített az Aston Villa. A hajrában aztán már a vendégeknek jött ki jobban a lépés, Ivanovic második gólja, majd Torres hajrábéli találata ugyanis a londoniak 4-2-es győzelmét eredményezte.

A Manchester City a tűzzel játszott hazai pályán a Sunderland ellen. A városi riválistól leszakadó Égszínkékek már az első félidőben hátrányba kerültek kétszer is, az 55. percben pedig már kettővel vezettek a Fekete Macskák. Nem adta fel azonban Roberto Mancini legénysége, Balotelli és Kolarov pedig a hajrában egy perc alatt talált be, 3-3 lett a meccs vége.

Hatgólos meccsen vesztett pontokat a City:


A City így is kétpontos hátrnyában van a United mögött, a listavezető Vörös Ördögök pedig még adósak soros meccsükkel.

Eredmények – Premier League, 31. forduló
Manchester City-Sunderland 3-3 (1-2)
Gólszerzők: Balotelli (43., 85., az elsőt 11-esből), Kolarov (86.), illetve Larsson (31., 55.), Bendtner (45+3.)

Aston Villa-Chelsea 2-4 (0-1)
Gólszerzők: Collins (77.), Lichaj (80.), illetve Sturridge (9.), Ivanovic (51., 83.), Torres (91.)

Everton-West Bromwich Albion 2-0 (1-0)
Gólszerzők: McAuley (18., öngól), Anichebe (68.)

Fulham-Norwich City 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Dempsey (2.), Duff (13.), illetve Wilbraham (77.)

Queens Park Rangers-Arsenal 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Taarabt (22.), Diakite (66.), illetve Walcott (37.)

Wigan Athletic-Stoke City 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Alcaraz (54.), Moses (90.)

Wolverhampton Wanderers-Bolton Wanderers 2-3 (0-0)
Gólszerzők: Kightly (53.), Jarvis (88.), illetve Petrov (63., 11-esből), Alonso (80.), Davies (84.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik