Foci

Mégsem biztos az Európa-bajnoki részvétel?

Lehet, hogy hiába nyerte meg csoportját az U17-es Eb elitkörében a magyar csapat, a zöld asztalnál a belgák juthatnak tovább.

Amint arról írtunk, drámai csatában a magyar U17-es labdarúgó-válogatott megverte Oroszországot 3-2-re, ezzel pedig megnyerte az elitkör 7-es jelű csoportját. Ez automatikusan azt jelentené, hogy a gárda kijutott az Európa-bajnokságra, azonban egy óvás még bekavarhat.

A rivális belgák ugyanis megóvták az oroszok ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésüket, mert szerintük a szbornajában jogosulatlanul szerepelt egy játékos. Amennyiben a kontinentális szövetség igazat ad Belgiumnak, úgy a 3-0-val a németalföldieknek adhatják a mérkőzést, mely ez esetben jobb gólkülönbségével megelőzné Magyarországot, és kijutna az Eb-re.

Az ügyben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) már erre a hétre döntést ígért.

2010-ben a DVSC-TEVA sorsa múlt egy óváson. A Liteksz Lovecs ellen az Európa Liga főtáblájára jutó debreceniek a visszavágó hajrájában jogosulatlanul szerepeltették a 90. percben becserélt Máté Pétert, mivel a játékos nem szerepelt a meccsre előzetesen leadott névsorban. A bolgárok megóvták a találkozót, ám az UEFA végül pénzbírsággal sújtotta a Lokit, így a hajdúságiak végül “olcsón” megúszták ezt a bakit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik