Foci

Az MTK feljelentette a játékvezetőt

Fábián Mihály a Hungária körútiak szerint súlyos hibákat vétett a Videoton elleni labdarúgó Magyar Kupa-elődöntőn.

Egy hete rendezték meg az MTK-Videoton MK-elődöntőt a Hidegkuti-stadionban, de még ma is sokan beszélnek a találkozóról.

A meccset a Videoton 0-2-ről 3-2-re megnyerte, Fábián játékvezető egy MTK-támadást les címén megállított, kamutizenegyest fújt be a Videotonnak, valamint talán szigorúan állított ki egy MTK-játékost.

A találkozót követően még Garami József, a kék-fehérek szakmai igazgatója is a bíróval foglalkozott, erre nem nagyon volt példa pályafutásában korábban. Fábián Mihály ténykedése mellett az MTK nem szeretne elmenni szó nélkül, és a hivatalos weboldaluk szerint fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene a Magyar Labdarúgó Szövetségénél.

A Sport24 elsőként számolt be arról, hogy a Vidi egyik középpályása a meccs szünetében a játékvezető öltözőjében járt. Fábián Mihály a mérkőzést követően a Sport24 kérdésére elmondta, Sándor György, a Videoton játékosa egy vitatott szituációt kért számon rajta, amire ő azt mondta, ezt ne a folyosón beszéljék meg. A játékos belépett a bíró öltözőjébe, mire Fábián szerint valaki rájuk csukta az ajtót. Miután megvitatták az esetet, a játékos elhagyta az öltözőt.

Az MTK Baráti Köre egyébként március 23-án levelet intézett az eset kapcsán az MLSZ illetékeseinek, és Berzi Sándor, a Játékvezető Bizottság elnöke 26-i keltezéssel válaszolt is erre. Ebben a többi közt ezt írja a szövetség munkatársa: “Az öltöző ajtaja nyitott állapotban zavarta a szünetben beérkező 25-30 fő mozgását, így Fábián Mihály megkérte a játékost, hogy lépjen be az öltözőbe. (…) A Játékvezető Bizottság álláspontja, hogy Fábián Mihály jóhiszeműen, de helytelenül járt el, ezért tájékoztatjuk a játékvezetőket, ilyen és hasonló esetekre a helyes eljárásról.”

Az MTK közleménye
Mint ismeretes a 2012. március 21-i MTK-Videoton Magyar Kupa elődöntőn olyan események történtek, melyek a labdarúgás szabályzataival és szellemiségével is ellentétben állnak.
A mérkőzést vezető Fábián Mihály bírói tévedései befolyásolták a mérkőzés végeredményét, megnehezítve az erejükön felül küzdő és teljesítő MTK játékosok Magyar Kupa döntőbe jutását, és az esetleges nemzetközi kupaindulás kiharcolását.
A játékvezető valamennyi, a pártatlan szakemberek véleménye szerint is a mérkőzés végeredményét befolyásoló tévedésére a második félidőben került sor. Azt követően, hogy az ellenfél csapatkapitánya a Versenyszabályzat rendelkezéseibe ütközően félidei szünetben perceket töltött a játékvezető öltözőjében.
Teljes mértékben megértve a szurkolóink és a sportszerető közvélemény felháborodását, az MTK a mai napon Fábián Mihály játékvezetővel szemben fegyelmi eljárás megindítását kezdeményezte a Magyar Labdarúgó Szövetségnél.
Tettük ezt azért is, mert ellenfelünk játékosa a sajtóban megjelent nyilatkozatok alapján a bíró utasítására ment be a játékvezetői öltözőbe.
Az MTK a közel 125 esztendős hagyományaival, a fair play tiszteletével és gyakorlásával nem tartja összeegyeztethetőnek, hogy a mérkőzések végeredménye ne a pályán dőljön el.
Csapatunk minden tőle telhetőt megtesz majd a pályán azért, hogy sikerüljön a Magyar Kupa döntőjébe jutni, a klub vezetése pedig azért, hogy a jövőben ilyen szabálytalanságok ne fordulhassanak elő a futballpályákon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik