Foci

Könnyed Vidi-siker a Ligakupa-elődöntőben

A Ligakupa-elődöntőjében a Videoton 3-0-ás győzelmet aratott a Pápa otthonában, így kedvező helyzetből várja a visszavágót.

A bajnok fehérváriak a Ligakupa negyeddöntőjében a Diósgyőrt ejtették ki kettős győzelemmel, míg a Pápa a Kaposváron jutott túl két küzdemles mérkőzés után. Ennek ellenére alig pár száz néző volt csak kíváncsi Pápán a Videoton vendégjátékára. Talán a hazaiak már az összecsapás előtt érezték, hogy nem sok keresnivalójuk lesz a Vidi ellen, ugyanis az első félidőben csak a rossz helyzetkihasználás miatt nem kerültek előnybe a vendégek.

Leginkább Brachi és Evandro által alakult ki veszély Takács Tamás kapuja előtt, de a hálóőr magabiztosan állta a rohamot egészen a fordulásig: az 57. percben Peric elé került egy lecsorgó labda, aki megcélozta a kaput, de a lövésbe Takács csak beleérni tudott (0-1).

12 perccel később ismét Peric volt a főszereplő: ezúttal kapásból lőtte ki a jobb felsőt (0-2). A hátralévő húsz percben a Pápa szinte el sem jutott a Videoton tizenhatosáig, ellenben a vendégek sorra alakították ki a helyzeteket. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a hazai védők hibája után Peric lépett ki a lesvonalról, és az üresen álló Torghelle elé passzolt, aki közvetlen közelről nem hibázott (0-3).

A Videoton idegenbeli, háromgólos győzelmével megnyugtató előnybe került, míg a pápaiak, ha a döntőbe akarnak jutni, össze kell kapniuk magukat a visszavágóra.

 

Eredmény – Ligakupa-elődöntő, 1. mérkőzés
Lombard Pápa-Videoton 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Peric (57., 69.), Torghelle (90+3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik