Foci

Pintérék tovább menekülnek

Az utolsó pillanatokban szerzett góllal a Zaragoza hazai pályán 1-0-ra nyert az Atlético Madrid ellen a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A bennmaradásért harcoló, a fordulónak sereghajtóként nekivágó Zaragoza az előző körben emberhátrányban tudott nyerni a dobogós Valencia otthonában, vasárnap délben pedig az nemzetközi kupaindulást jelentő helyezésekért harcoló Atlético Madrid ellen folytathatták a kapaszkodást saját közönségük előtt.

Pintér Ádám kezdőként kapott szerepet a hazaiaknál, és volt veszélyes megmozdulása az ellenfél kapuja előtt, valamint a védekezésből is kivette a részét.

Gól azonban nagyon sokáig nem született, amikor pedig már szinte mindenki elkönyvelhette, hogy döntetlennel zárul a találkozó, tizenegyeshez jutott a Zaragoza. A büntetőt Apono értékesítette a 94. percben, ezzel Pintérék begyűjtötték a fontos három pontot. A magyar légiós végigjátszotta az összecsapást.

Így esett a Zaragoza győztes gólja:

Vasárnap a Málaga ugrott fel a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyre, miután idegenben legyőzték az Espanyolt, a Levante viszont otthon kikapott az Osasunától.

A Villarreal hatmeccses nyeretlenségi sorozata a Rayo Vallecano otthonában szakadt meg, a Sárga Tengeralattjáró 2-0-ra nyerni tudott.

Eredmény – Primera División, 30. forduló
Real Zaragoza-Atlético Madrid 1-0 (0-0)
Gólszerző: Apono (94. – 11-esből)
Athletic Bilbao-Sporting Gijón 1-1 (0-0)
Gólszerzők: De Marcos (77.), illetve Lora (90.)
Espanyol-Málaga 1-2 (0-1)
Gólszerzők:
Coutinho (24.), illetve van Nistelrooy (76.), Demichelis (79.)
Levante-Osasuna 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Raul Garcia (15.), Nino (78.)
Rayo Vallecano-Villarreal 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Ruben (29.), Angel (85.)
Real Betis-Racing Santander 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Santa Cruz (18.), illetve Stuani (79.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik